492 de observatori la referendum, trimisi de o fundatie patronata de Radu Mazare

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 22:47
2569 citiri
492 de observatori la referendum, trimisi de o fundatie patronata de Radu Mazare

Organizatia non-guvernamentala FAIR-PLAY, fondata de primarul Constantei, Radu Mazare (PSD), a avut la referendum nu mai putin de 492 de observatori in intreaga tara, sub titulatura de reprezentanti ai societatii civile, se arata pe site-ul Biroului Electoral Central.

Fundatia e finantata de la bugetul Constanta cu 14.000 de lei lunar, iar presedintele fundatiei este vicepresedintele PSD Constanta, Paula Cioceanu, fost consilier PSD in Consiliul Local Municipal Constanta, informeaza B1TV.

Calitatea de observatori obiectivi ai referendumului si, posibil, a viitoarelor alegeri din 9 decembrie, este pusa si mai tare la indoiala in cazul acestei fundatii, cata vreme Radu Mazare este nu doar fondator si membru de onoare, ci si principal finantator al acestui ONG, el donandu-si inca de la inceput salariul de parlamentar si apoi de primar, dupa cum scrie chiar pe site-ul FAIR-PLAY.

"Cine suntem? O familie mare alcatuita din 275 de membrii. O familie protejata si supravegheata de un singur om cu o inima imensa, un tanar care este considerat un parinte adoptiv si chiar spiritual.

Acest tanar barbat a avut curajul sa-si asume responsabilitatea atator vieti de copii, tineri si batrani, in urma cu 8 ani de zile vreme cand reprezenta cu multa onoare orasul de la malul marii, in Parlamentul Romaniei.Astazi tot acelasi barbat tanar reprezinta municipalitatea orasului nostru fiind edil(...)

Acest tanar, barbat viguros si ambitios, Primarul Constantei se numeste Radu Stefan Mazare. Domnul Radu Stefan Mazare este fondatorul Asociatiei Fair-Play, Presedinte de onoare al acestei organizatii dar si principalul finantator al imensei familii. Spun acest lucru deoarece vreme de 8 ani de zile si-a donat si isi doneaza salariul, intai de parlamentar si apoi cel de primar.

A fost singurul parlamentar si este singurul Primar care a facut si face si astazi acte de caritate de acest gen", se arata pe prima pagina a site-ului, in care i se adreseaza multumiri primarului PSD "din adancul inimilor noastre" si "pentru grija pe care ne-o purtati".

Pe de alta parte, Radu Mazare a intrat in conflict cu procurorii si din cauza faptului ca a venit la vot pe 29 iulie insotit de 25 de manechine. 10 dintre acestea au fost chemate sa dea declaratii la Parchet, a declarat Mazare, dar a fost contrazis printr-un comunicat oficial in care se preciza ca audierile au fost facute de Politie.

Cazul fundatiei FAIR-PLAY nu este singurul de implicare pusa sub semnul intrebarii a unei organizatii non-guvernamentale la referendumul din 29 iulie.

DNA a anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca s-a inceput urmarirea penala fata de 67 de persoane, dintre care 18 observatori, in dosarul in care secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este invinuit de fraude la referendum.

Frauda la referendum: zeci de urmariti penal in dosarul Dragnea

"In zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, ceilalti 18 invinuiti din prezentul dosar penal au completat olograf si au semnat cate o declaratie de neapartenenta politica, in scopul acreditarii ca observatori din partea Asociatiei 'Tara Noastra', la referendumul din 29 iulie 2012. Desi erau membri ai unui partid politic, in actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 invinuiti au declarat, in mod mincinos, contrariul.

In calitate de membri ai unei formatiuni politice si concomitent, de observatori la diferite sectii de votare din localitati din judetul Teleorman, cei 18 invinuiti au comunicat, in fiecare ora, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenta la vot in sectiile respective, catre numarul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Dragnea Nicolae Liviu, invinuit in acelasi dosar", se arata in comunicatul de presa al DNA.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...