Mazare, acuzat de discriminare: O s-o pun si pe femeia cu barba pe afise

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 08:55
3483 citiri
Mazare, acuzat de discriminare: O s-o pun si pe femeia cu barba pe afise

Primarul Constantei, Radu Mazare, este acuzat de discriminare si cateva ONG-uri vor sa stopeze campania de promovare a statiunii Mamaia, deoarece considera ca imaginile folosite ar incuraja hartuirea femeilor.

Militantii au fost deranjati de imaginile din campania "Mamaia Syle" ("Safari", "Bird watching", "Surfing", "Snorkeling" si "Perfect slopes"), care urmeaza sa fie tiparite pe tricouri si materiale promotionale, informeaza Pro TV.

"Layoutul cu 'bird watching' promoveaza hartuirea sexuala foarte clar, prin faptul ca in subsidiar mesajul ar fi ca femeilor le place sa fie vanate.

Celelalte layouturi promoveaza imaginea femeii - obiect sexual, sexualizare, trupuri perfecte, photoshopate Impactul este foarte clar: vorbim de adolescentele care pica in aceasta capcana, de toate problemele legate de anorexie", a declarat Diana Neaga, membra a Societatatii pentru Analize Feministe Ana.

A fost lansat imnul Mamaia 2014 (Video)

Reprezentantii ONG-urilor au sesizat in acest sens Consilul pentru Combaterea Discriminarii, care va lua o hotarare in cel mult trei luni.

Reactia lui Radu Mazare

Primarul Radu Mazare a reactionat vehement fata de aceste reactii, dar tot in stilul sau caracteristic.

"Avand in vedere ca acolo avem o fata carata pe post de placa de surf, dar avem si un baiat carat pe post de placa de surf, cred ca pe undeva au dreptate. O sa completez campania electorala punand-o pe femeia cu barba si o sa pun si doi bulani, ca sa fie acoperite toate genurile, toate dorintele", a spus edilul.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, il sustine pe Mazare in acest demers.

"Pe plaja turistii nostri nu vin imbracati in costume de eschimosi sau de schi sau de cosmonauti. Evident ca orice imagine de pe plaja, ar arata pentru o buna promovare, turisti sau turiste in costume de baie", a punctat aceasta.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com