Mazare, dat in judecata de presedintele PD-L Constanta pentru ca l-a numit "tigan"

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 23:45
2380 citiri
Mazare, dat in judecata de presedintele PD-L Constanta pentru ca l-a numit "tigan"

Presedintele organizatiei judetene PD-L Constanta, Christian Gigi Chiru, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca il va da in judecata pe primarul Radu Mazare, pentru ca acesta l-ar fi numit tigan.

"Vreau sa-i dau niste vesti domnului primar Mazarica, pentru ca asa o sa-i spun domnului primar de acum incolo, pentru ca dumnealui intelege sa jigneasca pe toata lumea. Acest mic nazist al vremurilor noastre, pe langa faptul ca ne-a demonstrat ca este nazist, acum ne arata ca este si rasist. Recidiveaza cand imi aduce jigniri. Il voi da in judecata si voi cere un milion de euro despagubiri, iar de acei bani voi repara gardurile cimitirelor din judetul Constanta", a declarat acesta.

Chiru a mai spus ca limbajul folosit de Mazare este o intentie vadita a primarului de a distrage atentia de la problemele orasului, foarte grave.

"Lanseaza tot felul de teme si jigniri referitoare la etnia aromana de cate ori face trimitere catre prefect, vizeaza sa-i jigneasca pe acestia si pe cei din etnia roma cand face trimitere la mine. Ii transmit ca as fi fost mandru si as fi recunoscut in prima secunda daca eram rrom, tigan sau machedon, nu aveam nici cea mai mica rezerva sa recunosc acest lucru. Il anunt pe primarul Mazarica ca originile mele sunt pur romanesti", a precizat Chiru.

Acesta si-a prezentat si stramosii, proba a faptului ca este de etnie roman. "Bunicii si strabunicii mei provin din comuna Horia de Tulcea. Suntem de patru generatii in aceasta localitate. Parintii mei, se numeau Constantin Chiru si Smaranda Chiru, fosta Racovita. Bunicii din partea tatalui, se numeau Chiru Ilie si Chiru Matilda, iar bunicii din partea mamei au fost Racovita Nicolae si Racovita Stratia.

Oricine doreste sa caute etimologia numelui Chiru va gasi: forma masculina a numelui Chira - vechi prenume grecesc. Chira provine de la numele de Kyros, Kiriakos, care are o puternica legatura cu religia crestina, fiind atestat dupa raspandirea crestinismului. Semnificatia numelui este aceea de 'dumnezeiesc', 'apartinand lui Dumnezeu'", spune liderul pedelistilor constanteni.

Din partea mamei, nascuta Racovita, Chiru ii mentioneaza cu acelasi nume pe domnitorul Mihail Racovita si pe fondatorul biospeologiei Emil Racovita. "Spre deosebire de numele familiei mele, oricine cauta istoria numelui Mazare va gasi doar semnificatia cuvantului: 'planta erbacee de cultura, din familia leguminoaselor, cu flori albe sau trandafirii si cu seminte sferice, comestibile, inchise in pastai'", a afirmat Christian Gigi Chiru.

Gigi Chiru a mai spus ca Mazare l-a mai numit tigan si intr-o emisiune la un post local de televiziune, in urma cu cateva saptamani, moderatorul acesteia si postul fiind sanctionati de CNA.

Scandalul dintre cei doi s-a accentuat dupa ce gardul cimitirului central din municipiul Constanta s-a prabusit, omorand un om. Gigi Chiru, care este si inspectorul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Constanta, a cerut primarului sa ia masurile necesare pentru a preintampina astfel de tragedii si a cerut primariei sa prezinte cartea tehnica a constructiei si proiectul tehnic al gardului. Presa locala a scris ca, la momentul prbusirii zidului, Mazare a reactionat dur la acuzele lui Chiru. "Ce ar putea sa spuna un tigan pedist care face campanie electorala pe cadavrele oamenilor?", ar fi spus primarul.

In acest context, Chiru a declarat ca inca de vineri a dispus sa se desfiinteze un sector care este afectat si se va prabusi probabil, dar si ca a solicitat expertizarea intregii imprejmurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Radu Mazare proces, #Mazare tigan Gigi Chiru , #primar Constanta