Mazare il ataca pe Ioan Rus

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 08:48
3679 citiri
Mazare il ataca pe Ioan Rus

Primarul Constantei, Radu Mazare, a lansat un atac care il vizeaza pe colegul sau de partid, ministrul de Interne Ioan Rus.

Mazare a sustinut, relateaza Romania Libera, ca Rus e prieten cu presedintele Traian Basescu, motiv pentru care, potrivit edilului, "e normal" ca amandoi sa aiba aceeasi pozitie in ceea ce priveste Portul Constanta.

Primarul s-a prezentat, marti, la sediul IPJ Constanta, mai devreme decat ora fixata in cadrul procedurii de control judiciar, pentru ca se grabea sa ajunga la Craiova, unde a avut loc sedinta Consiliului National al PSD.

Jurnalistii l-au intrebat daca va profita de acest prilej si va discuta la Craiova si cu ministrul Transporturilor pe subiectul Portului Constanta, in contextul in care Ioan Rus a declarat recent ca statul trebuie sa pastreze pachetul majoritar de actiuni la port.

Mazare: Dupa validarea Guvernului, actiuni ale Portului Constanta vor trece la Primarie

"Eu nu am vorbit cu Rus, am vorbit cu Ponta. Rus stiu ca e prieten cu Basescu si era normal sa aiba aceeasi pozitie ca si Basescu", a raspuns Mazare.

Recent, Ioan Rus a sustinut ca statul ar trebui sa pastreze minimum 50% plus o actiune la compania care administreaza Portul Constanta, cu importanta strategica pentru Romania, dar a admis ca decizia legata de modificarile de actionariat apartine Guvernului.

"Eu cred ca acolo putem privatiza pana la 50% plus o actiune, 50% plus o actiune minim trebuie sa ramana in proprietatea statului. Diferenta - ca se cedeaza comunitatii locale, ca se vinde pe bursa si vor fi unii care vor cumpara si se va modifica, sa spunem, putin, structura actionariatului, am aduce si alti actionari care sa aiba viziune, din cei care au experienta legata de aceasta activitate - nu este o decizie care imi va apartine.

V-am spus ce gandesc eu, este o decizie care va apartine Guvernului Romaniei si nu a ministrului Transporturilor. Astazi, cand noi vorbim, eu asa gandesc. Nu exclud posibilitatea sa dam comunitatii locale, nu exlud varianta in care sa dau actiuni pe bursa", declara recent ministrul de Interne.

#Mazare atac Ioan Rus, #Mazare actiuni portul Constantei, #Ioan Rus atacat Mazare, #Mazare Rus prieten Basescu , #primar Constanta