Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mazare: In Constanta este mai periculos decat in Brazilia

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 20:56
2135 citiri
Mazare: In Constanta este mai periculos decat in Brazilia
Foto: ziuaconstanta.ro

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, vineri, ca de la 1 ianuarie va infiinta politia locala, pentru ca legea il obliga, precizand ca acesta este un lucru bun, in conditiile in care s-au inmultit spargerile de locuinte, iar acum "in Constanta este mai periculos decat in Brazilia".

"Legea ne obliga sa infiintam politia locala de la 1 ianuarie. Este un lucru binevenit, dintr-un anumit punct de vedere. S-a ajuns intr-o situatie foarte grava in Constanta, s-a ajuns sa fie sparte locuintele cu oameni in ele. Vreau sa va spun ca, daca ar fi sa fac o comparatie, la ora actuala in Constanta este mai periculos decat in Brazilia, pentru ca un stat slab care nu are bani sa isi plateasca fortele de ordine, sa le doteze, in contextul unei economii din ce in ce mai saracite, ajunge sa fie victima, statul si cetatenii, acestor talhari. Iar in Constanta se fura noaptea si se sparg casele in disperare. Situatia devine alarmanta. In sase luni o sa avem jafuri armate in casa", a afirmat Mazare.

Edilul a mai spus ca infiintarea politei locale presupune sa fie date normele de aplicare a legii si sa fie stabilit bugetul.

"Trebuie sa vedem cum chivernisim bugetul in asa fel incat sa avem o politie locala care sa faca fata situatiilor pentru care nu mai face fata politia nationala, ca la ora actuala politia nationala nu mai face fata, nu ne mai apara de hoti in case, tot mai multi oameni isi pun sisteme de alarma, sisteme de supraveghere, va repet, am ajuns mai rau decat era in Brazilia", a mai spus acesta.

Radu Mazare a precizat ca legea care reglementeaza politia locala ii ofera acesteia atributii mult extinse fata de cele pe care le avea pana acum.

"Vor fi preluate atributii de la Politia nationala, inclusiv de retinere, purtare de arma. Vom transfera din Politia Comunitara existenta la ora actuala, mai angajam oameni, ii dotam, o sa le facem alte planuri de paza, de ordine, avand in vedere noile atributii pe care le au.

Cel mai crunt sentiment este sentimentul de insecuritate, sa iti fie frica sa stai noaptea la tine in casa sau sa-ti fie frica sa umbli pe strazi. Vreau sa va spun ca noi radem de multe alte state, dar daca vine un strain si umbla noaptea prin centrul Constantei a pus-o si sunt cazuri de astea", a subliniat primarul.

Radu Mazare a mai spus ca a aprobat forma si organigrama in vederea infiintarii Politiei Locale.

Mazare isi ia din nou concediu fara plata si pleaca in Caraibe

Pe de alta parte, primarul Constantei, Radu Mazare, a mai declarat ca isi va petrece sarbatorile de iarna in Caraibe, urmand sa plece in concediu fara plata de la sfarsitul saptamanii viitoare.

"Pe la sfarsitul saptamanii viitoare merg in trei insule mai putin turistice din Caraibe, cateva zile, pana la sfarsitul anului in concediu fara plata, iar de anul viitor, ca tot omul, concediu normal", a spus edilul.

Mazare a precizat ca pleaca "cu prietenii, la zmeu". Edilul constantean este un pasionat al sporturilor pe apa, iar "zmeul" la care se refera este o placa asemanatoare celei de surf.

Acum o luna si jumatate, Radu Mazare si-a mai luat un concediu fara plata, pentru a peterece cateva zile de vacanta in Papua Noua Guinee, un loc pe care l-a asemuit, ca frumueste, peisajelor din celebrul film "Avatar".

La intoarcere, Mazare a povestit jurnalistilor ca in Papua Noua Guinee a trait o experienta senzationala printre triburile de aborigeni si ca s-a scufundat printre rechini si pisici de mare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#primar Radu Mazare, #politie locala Constanta , #primar Constanta