Mazare sustine ca Guvernul Boc a schimbat o lege in favoarea ExxonMobil

Vineri, 09 Martie 2012, ora 21:21
3971 citiri
Mazare sustine ca Guvernul Boc a schimbat o lege in favoarea ExxonMobil
Foto: Romania TV

Primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a precizat ca forajul in Marea Neagra este o intelegere la nivel inalt, deoarece Guvernul Boc a schimbat legea constructiei pentru a se permite exploatarile subacvatice fara autorizatie.

Radu Mazare a sustinut ca legea constructiei, care prevedea necesitatea autorizatiilor si plata unor taxe pentru orice fel de exploatare, a fost modificata, in luna octombrie 2011, eliminandu-se unele constrangeri.

"Anul trecut, PDL a scos cuvantul 'subacvatice' din lege printr-o ordonanta de urgenta, pentru ca ulterior sa faca foraje in Marea Neagra. In vreme ce taiem salariile, noi scutim de la plata unor taxe pe cei de la ExxonMobil care foreaza dupa petrol, nu-i mai obligam pe acestia sa ia autorizatii de la mediu. In schimb, o familie de batrani are nevoie de autorizatie pentru a construi un WC in curtea casei", a afirmat Mazare, la Romania TV.

El a mentionat ca este o intelegere la nivel inalt, pentru ca se anticipa o asemenea descoperire in Marea Neagra, iar in schimbul scutirii unor taxe, Romania primeste sprijin din partea americanilor.

Mazare, despre ANI, avere si cazinoul din Constanta

Pe de alta parte, el a declarat ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) nu isi face treaba.

"Un exemplu in acest sens este faptul ca ANI imi ancheteaza averea de trei ani si nu a avut curaj sa imi dea un raspuns in scris, pentru ca sunt sigur ca nu a gasit nicio neregula", a spus acesta.

De asemenea, el considera ca trebuia luate mai multe masuri pentru stimularea economiei, in locul politicilor de austeritate. "Le e frica sa ia acest gen de masuri", a punctat Mazare.

Legat de Cazinoul de la Constanta, el a precizat ca o firma din Israel a vrut sa investeasca in repararea lui, insa s-a modificat legislatia in Romania si investitorii au preferat sa plece, de teama ca nu isi vor putea recupera banii si sa piarda garantia pe care au depus-o.

"Cel mai bine e ca banii pentru reconstructie sa se faca cu investiti de la firme private. Eu am vrut sa-l vand, insa doamna Elena Udrea nu m-a lasat. Ei au vandut petrolul si energia si, cand am vrut sa vand cazinoul, i-a apucat dragostea de tara", a sustinut Mazare.

#Mazare foraje Marea Neagra, #Mazare exploatari Marea Neagra, #Mazare Guvernul Boc ExxonMobil, #Mazare Cazino Constanta , #primar Constanta
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
cine e mascariciul din poza?
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5