Mazare vrea bani multi pentru primari: Un salariu de 1.000 de euro e caraghioslac - care e suma corecta

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 16:32
3900 citiri
Mazare vrea bani multi pentru primari: Un salariu de 1.000 de euro e caraghioslac - care e suma corecta

Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat, vineri, ca salariile primarilor sunt "ridicole" comparativ cu cele ale unor angajati ai statului, subliniind ca a conduce un municipiu precum Constanta, cu un salariu lunar de 1.000 de euro, este un "caraghioslac".

Mazare a spus ca sunt primari care traiesc numai din salariu, mentionand totodata ca acest lucru nu este valabil in cazul lui.

"Cred ca este in regula marirea salariilor primarilor. Bine, nu este cazul meu, stiti ca salariul meu il donez de pe vremea cand eram deputat si pe toate mandatele de primar. El pleaca la Fair-Play pentru amarati si pentru batrani.

Daca stau si fac o comparatie cu cat castiga, spre exemplu, directorii de companii, de societati, de regii, salariul primarului este ridicol. Eu am vreo patru mii de lei, adica 1.000 de euro, si ca sa conduci o comunitate de trei sute si ceva de mii de oameni cu un salariu de 1.000 de euro, haideti sa fim seriosi, este disproportionat.

Sa conduci un oras cum e Constanta, cu o mie de euro, e caraghioslac. Nu e normal sa ai un salariu mai mic decat orice comisar de politie sau orice alt angajat al statului", a spus primarul, dupa ce a participat la inaugurarea unui nou corp de cladire al Cambridge School of Constanta.

Boc, despre majorarea salariilor primarilor: Un lucru nepotrivit

Intrebat care considera ca ar fi salariul potrivit pentru primarul unui oras de marimea Constantei, Radu Mazare a apreciat ca unul de peste 3.000 de euro ar fi in regula.

"Tatal fostei mele iubite din Brazilia, din Santos, care este sef de directie la primarie, are salariul de aproximativ trei mii de euro. (...) Santos este un oras cam de doua ori marimea Constantei. Sigur, daca el are trei mii, probabil ca primarul are vreo sapte-opt mii.

Cred ca in Romania, la nivelul veniturilor de acum, un salariu decent pentru un primar care nu a avut afaceri si nu are de unde sa traiasca din altceva, asa cum sunt eu, la nivelul Constantei, eu apreciez ca ar fi in regula vreo trei mii, trei mii si ceva de euro", a afirmat primarul Constantei.

Senatorii au marit salariile primarilor - Oprescu va castiga mai mult ca Basescu

Senatorii au adoptat, joi, o initiativa legislativa care prevede majorarea indemnizatiilor primarilor, viceprimarilor, a presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene.

Potrivit proiectului legislativ, care trebuie sa treaca si prin Camera Deputatilor, cea mai mare indemnizatie ar urma sa o incaseze primarul general al Capitalei, adica 7.643 de lei, si viceprimarul, cu 6.390 de lei. La polul opus se situeaza primarii de comune, cu o indemnizatie de 3.600 de lei.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....