Mazare vrea lumini ca in Brazilia, la Mamaia. Pretul? 10 milioane de euro

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 19:54
3296 citiri
Mazare vrea lumini ca in Brazilia, la Mamaia. Pretul? 10 milioane de euro

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca va ilumina plajele din Mamaia ca in Brazilia, initiativa facand parte din ineditul proiect cu defilarea carelor alegorice al edilului.

El a precizat ca au incept deja lucrarile de modernizare a promenadei din Mamaia si ca urmeaza sa fie reamenajate si piatetele Perla si Cazino, astfel incat carele alegorice sa aiba mai mult spatiu pentru defilare.

De asemenea, plajele vor fi dotate cu un sistem de iluminat ca in Brazilia, investitia ridicandu-se la 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Radu Mazare: Mamaia va gazdui un festival international al cluburilor

"Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, bani europeni, si care este adresat statiunii Mamaia si Satului de Vacanta. De fapt, o sa refacem coloana vertebrala a statiunii Mamaia, cea pe care am incercat sa o modernizam acum zece ani cand am venit eu primar cu niste bani foarte putini. De data asta insa, o sa o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toata promenada din statiunea Mamaia, incepand cu zona de intrare din sud pana in capat, in zona de intrare din nord si in Satul de Vacanta, plus piatetele.

Ea va fi amenajata pentru plimbare pedestra, va fi in anumite locuri accesibila si auto cu parcarile aferente, insa ce este foarte important va oferi, totodata, un spatiu de desfasurare a carnavalului, va fi luminata la fel ca 'sambadromul' din Brazilia si va oferi posibilitatea carelor alegorice sa se miste si sa se plimbe cu maxima vizibilitate si fara sa distruga zona de promenada", a explicat Mazare, joi, intr-o conferinta de presa din statiunea Mamaia.

Udrea il critica pe Mazare: Mamaia este un kitsch

Primarul a precizat ca sistemul de iluminat trebuie sa fie unul special, pentru o mai buna vizibilitate a carelor alegorice. El a spus ca nivelul stalpilor existenti nu sunt la inaltimea carelor si ca acestia trebuie inlocuiti cu unii mai inalti.

"Carnavalul incepe exact la amurg si pana cand ajung carele alegorice in Piateta de la Cazino nu mai este lumina naturala, iar iluminatul stradal pe care il avem nu era la inaltimea carelor. De data asta corpurile de iluminat sunt peste carele alegorice si vor ilumina in asa fel incat se va vedea in integralitate spectacolul pe tot traseul si in Piateta", a spus Mazare.

"La vara vom avea si plajele iluminate ca in Brazilia. Vezi daca noi calatorim si vedem lucruri bune atunci le luam si le aducem aici. Asta am vazut acum zece ani, la Rio, Santos, Fortaleza, Bahia, ei au plajele iluminate. E o chestiune pe care am discutat-o inca de la inceputul sezonului cu directorul de la Apele Romane, sigur ca nu putea sa faca achizitia si lucrarile in timpului sezonului, insa anul viitor vom avea trei sectoare mari de plaja iluminate", a completat edilul.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com