Radu Mazare a obtinut ce-si dorea de la Ministerul Culturii: PUZ-ul pentru Mamaia

Joi, 02 Mai 2013, ora 07:45
3414 citiri
Radu Mazare a obtinut ce-si dorea de la Ministerul Culturii: PUZ-ul pentru Mamaia
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, miercuri seara, ca a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia, precizand ca dupa ce acesta va fi aprobat pot incepe investitiile in zona, estimate la aproximativ 55 de milioane de euro.

"Ieri dupa-amiaza (marti - n.red.) am primit avizul de la Cultura", a spus Radu Mazare.

Intrebat de jurnalisti, dupa lansarea oficiala a melodiei dedicate statiunii Mamaia, daca stie cand a fost schimbat din functie secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul statiunii, Mazare a raspuns: "Nu pot sa va spun cand l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine ma interesa sa pot sa construiesc. Nu vezi ca nu mai avem unde sa punem turistii astia?".

El a mentionat ca nu stie cine a semnat avizul si a precizat ca acesta contine "cateva atentionari nesemnificative".

"Nu m-am uitat pe el, mi-au spus cei de la Primarie, eu eram cu filmarile. Mi-au zis ca a venit dupa-amiaza avizul de la Ministerul Culturii cu doua-trei mici atentionari nesemnificative", a mai afirmat primarul Constantei.

Radu Mazare a spus ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local va fi aprobat PUZ-ul statiunii Mamaia, apoi pot incepe investitiile estimate, de acesta, la 55 de milioane de euro.

"Se da drumul la PUZ ca sa putem construi sa avem unde sa cazam turistii, nu vezi ca nu mai avem unde sa-i punem? Investitiile pe fonduri europene in Mamaia sunt in jur de 25 de milioane de euro si investitii private mai sunt de vreo 30 de milioane si incep din toamna", a mentionat Radu Mazare.

Primarul Constantei era nemultumit de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirma ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema.

Edilul mai sustinea ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Ulterior, marti, primarul Radu Mazare anunta ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie sa-l primeasca de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia si a primit asigurari ca lucrurile vor fi rezolvate.

"Am discutat si mi-a zis: 'te-ai apucat si tu sa spui ziaristilor'. Pai m-am apucat, ca daca muncesc de atata vreme si stau de trei luni de zile dupa un aviz... Am inteles ca saptamana asta care vine o sa-l rezolve si o sa-l rezolve si pe cel care le-a franat. 'Nea frana', Angelescu de la Ministerul Culturii, cred ca e secretar de stat. Premierul a spus ca se va ocupa personal de aceasta problema", declara, marti, Radu Mazare, dupa sedinta Consiliului Local.

El mentiona ca acea persoana s-ar fi opus acordarii avizului pentru PUZ-ul statiunii Mamaia pentru ca este impotriva realizarii parcarilor etajate, a pasarelelor pietonale si impotriva taierii copacilor din Mamaia.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mazare PUZ Mamaia Ministerul Culturii, #Mazare Mamaia constructii, #Mazare mita Ministerul Culturii , #primar Constanta