Ziare.com

Radu Mazare, despre noul Cod Penal: Stati linistiti, dosarul meu nu se prescrie. Ne judecam!

Marti, 04 Februarie 2014, ora 17:04

   

Radu Mazare, despre noul Cod Penal: Stati linistiti, dosarul meu nu se prescrie. Ne judecam!
Primarul Radu Mazare a declarat ca se va prezenta marti la Curtea de Apel Bucuresti, la noul termen de judecata al procesului in care este cercetat penal privind restituirea unor terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza, alaturi de alte 36 de persoane.

"Marti am termen si ma si duc acolo. (...) Stati linistiti, nu se prescrie, ne judecam. (...) Nu am vorbit cu avocatii, dar eu fiind in prima instanta, la Curtea de Apel, sunt convins ca noul cod penal ma lasa sa am un apel la instanta superioara.

Probabil ca daca eram la Tribunal as mai fi putut apela numai la Curtea de Apel. Nu poate sa judece o singura instanta fara sa existe un supervizaj al instantei celei de a doua. S-ar putea sa am complet mai mare sau instanta suprema s.a.m.d. (...) Nu baga nimeni in puscarie fara sa fie un apel. E principiu de drept", a declarat Mazare, luni seara, la finalul unei sedinte a Consiliului Local Municipal Constanta.

Mazare a spus ca trebuie facute expertize la terenurile retrocedate care fac obiectul dosarului penal.

"Deocamdata, avem de facut expertize la o suta de terenuri. (...) Nu trebuie sa judece judecatorul pe baza unor expertize? Eu cand am retrocedat am avut expertiza facuta de evaluator. Nu-i normal ca sa existe si o expertiza facuta de expert? (...) Eu am prezentat expertiza facuta la primarie de evaluator, dar a contestat-o angajatul DNA-ului si judecatorul are nevoie de un expert neutru care sa spuna cine are dreptate, evaluatorul primariei sau angajatul DNA. Nu-i normal sa faca aceste expertize? Poti sa bagi un om in puscarie, cand tu faci expertiza si intr-un divort? Cum sa ma acuzi pe mine si sa ma bagi in puscarie fara expertiza?", a afirmat primarul Constantei.

Acuzatiile care i se aduc lui Mazare

Potrivit DNA, prin faptele savarsite de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

DNA a dispus trimiterea in judecata a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primaria Constantei: primarul Radu Mazare, fostul consilier municipal Nicusor Constantinescu, directorul Directiei Administratie Publica, Constantin Racu, directorul Directiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Tehnic Investitii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu.

Procurorii ii acuza pe cei noua de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Celelalte persoane trimise in judecata de DNA in acest dosar sunt functionari din Primaria Constanta, functionari in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, mandatari, notari publici, mostenitori ai persoanelor indreptatite, cesionari cumparatori de drepturi succesorale (printre care si Cristian Borcea), interpusi cumparatori de terenuri si un evaluator agreat de Primaria Constanta, acuzati de procurori de savarsirea de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie sau de complicitate sau instigare la aceste infractiuni.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1655 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe noi

- ne deranjeaza ca tu stai linishtit !

 

ar cam fi timpul să-i vină și ăstuia randul

mai ales că prejudiciul este uriaș...și să nu se bazeze pe expertizele aranjate de evaluatorii lui, că nu ține, așa a crezut și Fenechiu că va ameți instanța cu niște expertize extrajudiciare false...la dosar trebuie să existe cu siguranță o expertiză obiectivă, dispusă de procurori. Sper să-l văd dansand samba la Rahova sau Jilava.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor