Turismul, dupa Radu Mazare: Taxe speciale la jocurile de noroc si fumatul la liber

Vineri, 26 August 2011, ora 17:02
2599 citiri
Turismul, dupa Radu Mazare: Taxe speciale la jocurile de noroc si fumatul la liber

Primarul Constantei, Radu Mazare, a cerut, vineri, ca Romania sa-si promoveze litoralul prin taxe speciale pentru jocurile de noroc si "turism fara constrangeri". Primarul Constantei a propus astfel ca strainii sa fie atrasi in cluburile de la Marea Neagra fiind lasati sa fumeze in voie.

"Trebuie sa iesim cu ceva ce altii nu ofera, anume turism fara constrangere, cu reguli putine. Sunt foarte putine locurile in Europa in care te duci ca turist in club, petreci toata noaptea si fumezi. Este o promovare pe un segment de turisti care vor sa faca asa ceva. Sunt foarte putine locuri de agrement pe mare in care poti face skijet fara permis. Trebuie sa te duci la mama dracu' din statiune. Sa iesim ca si brand cu acest statut de turism fara constrangeri", a spus Mazare in discursul sustinut la lansarea viziunii USL pe turism, de la Constanta.

Intrebat de Ziare.com la ce fel de fumat se refera, daca e vorba de marijuana, de exemplu, Mazare a negat: "Nu, in nici un caz". "In cluburile din Franta, Italia si chiar in cele din Turcia fumatul este interzis", a subliniat primarul Constantei. Propunerea sa vine insa dupa ce colega sa de partid, deputatul Manuela Mitrea, a facut o propunere legislativa, aflata acum in dezbatare la Camera Debutatilor, pentru interzicerea fumatului in toate locurile publice din Romania. Mazare s-a opus acestei initiative.

"Litoralul trebuie sa aiba un statut special pentru jocuri de noroc, cazino, cu taxe si impozite cu statut special", a mai propus Mazare, care a reiterat o alta idee mai veche a sa, aceea ca Romania sa se promoveze prin evenimente transmise pe Fashion TV. "Transmisia pe care am avut-o cu Fashion TV am avut-o in 200 de tari si am avut 20 de milioane de telespectatori", a spus primarul Constantei.

Mazare a mai spus ca Romania ar trebui sa se axeze pe segmentul de public care cauta turism all inclusiv, dar si pe promovarea ofertelor in randul turistilor rusi. "Sunt piete carora noi nu ne-am adresat deloc. Muntenegru, Bulgaria, Turcia sunt pline de turisti rusi. La noi nu e niciun rus", a comentat Mazare.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...