Cernea, despre Mazare: Prin limbajul folosit la adresa mea risca excomunicarea

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 17:50
4293 citiri
Cernea, despre Mazare: Prin limbajul folosit la adresa mea risca excomunicarea
Foto: Arhiva

Remus Cernea, presedinte al Partidului Verde si deputat de Constanta, a declarat, sambata, ca primarul Constantei, Radu Mazare, risca excomunicarea pentru limbajul sau, in conditiile in care Biserica promoveaza un comportament moral.

Reactia acestuia vine dupa ce Radu Mazare l-a catalogat drept "tampit" pentru ca a sustinut ca statul sa nu mai finanteze bisericile, si l-a amenintat ca ii "rupe picioarele" daca mai vine pe la Constanta.

"Sunt obisnuit sa fiu acuzat sau atacat la persoana pe nedrept. Intotdeauna, in astfel de situatii, am intors crestineste si celalalt obraz(...)Ori, ma tem ca domnul Mazare, prin acest tip de discurs si limbaj risca, poate chiar o excomunicare din partea Bisericii. De aceea eu sper ca domnia sa sa revina la un cadru de dialog care sa permita de fapt sa ne ascultam unii pe altii, sa ne ascultam argumentele, opiniile, sa ne respectam chiar daca uneori avem opinii diferite", a spus liderul Partidului Verde intr-o conferinta tinuta la Suceava, informeaza Realitatea TV.

Remus Cernea a anuntat ca, alaturi de alti parlamentari, pregateste o initiativa legislativa care sa vizeze o alta forma de finantare a cultelor decat cea de la bugetul de stat, respectiv o redirectionare a unui procent din impozitul pe venit al cetatenilor, la libera alegere, catre cultele religioase, ca in cazul organizatiilor nonguvernamentale.

In replica, liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca dezaproba initiativa deputatului USL Remus Cernea, pe care l-a facut "tampit", solicitandu-i retragerea acestui proiect, in caz contrar amenintandu-l ca "ii va rupe picioarele" acestuia cand va mai veni in Constanta.

O reactie similara a avut Radu Mazare si cu privire la cea mai recenta initiativa legislativa anuntata de Remus Cernea, referitoare la legalizarea parteneriatului civil in cuplurile hetero si homosexuale.

Ar trebui legalizat concubinajul pentru cuplurile homo si heterosexuale? Sondaj Ziare.com

Radu Mazare a catalogat initiativa ca fiind "tampita", iar senatorul PNL Puiu Hasotti a cerut PSD Constanta sa ii retraga sprijinul politic lui Cernea. Remus Cernea, fost consilier in guvern al lui Victor Ponta, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL in Colegiul 9 din Constanta reusind sa castige astfel un mandat de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#Remus Cernea Mazare excomunicare, #Cernea Mazare tampit , #PSD