Ziare.com

Ministerul Justitiei, precizari legate de extradarea lui Mazare: Statul roman si-a indeplinit atributiile, cu deplina respectare a legi

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 13:28

   

Ministerul Justitiei, precizari legate de extradarea lui Mazare: Statul roman si-a indeplinit atributiile, cu deplina respectare a legi
Ministerul Justitiei precizeaza, marti, cu privire la procedura de extradare in Romania a fostului edil al municipiului Constanta Radu Mazare, ca statul roman ''si-a indeplinit atributiile, cu deplina respectare a legii'', adaugand ca MJ nu are nicio competenta sa intervina sau sa verifice modalitatea in care un stat solicitat executa orice fel de cerere de cooperare judiciara.

Precizarile vin dupa ce in spatiul public au aparut informatii ca Tribunalul Antananarivo din Madagascar ar fi decis definitiv ca predarea lui Radu Mazare catre statul roman, pentru executarea condamnarii primite in Romania, s-ar fi facut cu incalcarea legilor si tratatelor internationale, instanta stabilind totodata repunerea in situatia anterioara, respectiv aducerea lui Mazare inapoi in Madagascar.

"Ca urmare a informarii primite din partea Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala privind localizarea domnului Mazare pe teritoriul Republicii Madagascar, Ministerul Justitiei a intocmit la data 10 mai 2019 cererea de extradare adresata Ministerului Justitiei al Republicii Madagascar, intemeiata pe dispozitiile Conventiei Natiunilor Unite impotriva Criminalitatii Transnationale Organizate si ale Conventiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei. Cererea de extradare si documentele au fost transmise cu maxima celeritate, pe cale diplomatica, la data 11 mai 2020", precizeaza MJ intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, informarea de aprobare a extradarii a fost transmisa prin canale politienesti (Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala), statul solicitat cerand imperativ ca autoritatile romane sa preia persoana extradata pana la data stabilita de catre acesta.

Totodata, arata MJ, au fost furnizate o serie de documente, printre care si cel intitulat 'ordre d'extraction' (ordinul de scoatere din penitenciar), ordin care poate fi emis doar dupa ce extradarea este acordata, iar persoana poate fi preluata din penitenciar (potrivit legii de cooperare judiciara a Republicii Madagascar). Potrivit Legii 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, preluarea persoanei extradate este de competenta Ministerului Afacerilor Interne - Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala.

In orice forma de cooperare judiciara internationala, solutionarea cererii are loc potrivit legii statului solicitat, in conditiile si termenele stabilite de acesta, mentioneaza Ministerul Justitiei.

"Ministerul Justitiei roman nu are nicio competenta, data de vreo norma interna sau internationala, sa intervina sau sa verifice modalitatea in care un stat solicitat executa orice fel de cerere de cooperare judiciara. Extradarea este un act suveran al statului solicitat, orice imixtiune fiind, dincolo de o incalcare grava a normelor diplomatice, o incalcare a suveranitatii altui stat si a principiilor de drept international. Prin urmare, nu ar fi putut fi verificata sub nicio forma de catre statul roman modalitatea de solutionare a cererii de extradare. Singura posibilitate pe care o avem la dispozitie este de a solicita informatii privind stadiul procedurilor", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, sursa mentionata spune ca orice procedura de cooperare judiciara, fie ca este intemeiata pe o conventie, un tratat sau pe curtoazia internationala, porneste de la o prezumtie de buna credinta si de respectare a normelor si principiilor de drept international, fiind de neconceput o lipsa de incredere reciproca.

"Fiecare stat are obligatia de a-si respecta propria lege atunci cand solutioneaza cereri de cooperare judiciara in general si in special cereri de extradare, neputand fi admisa o conduita contrara. Statul roman si-a indeplinit atributiile, cu deplina respectare a legii si a instrumentelor internationale aplicabile", afirma MJ.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Radu Mazare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5490 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Scuze datorate și prezentate

Imi cer umil scuze domnului Ce_BeleaI_Să_Fii_Chelios pentru că l-am numit analfabet tehnic. Recitindu-i postarea, am realizat că dansul nu poate fi așa ceva, nivelul superior de exprimare nu este al unui analfabet tehnic. Dansul este parte a unui anumit regn socio-politico-internetic numit zvoner-răspandak-troll-postak, cu kapa de la Moskovit-morkovit...

 

 

Cred că prezentați un caz tipic de analfabetism tehnic

In artico se precizează cu claritate că statul roman a acțional legal. Ce a făcut statul malgaș (adică Madagascar pentru cei ca dvs) nu privește statul roman. In acest caz al lui faraonu dă Mamaia, eroarea este cel mult a statul malgaș. Tribunalul din Antananarivo nu poate decide pentru statul roman decat in aceeași măsură in care Tribunalul București poate decide pentru Madagascar. Pricepurăți, domnu indignare nebulos legală ce sunteți?

 

 

Republicare

lia_stoenescu Rank user: x5 12.10.2020, 15:41
https://ziare.com/alegeri/alegeri-locale-2020/nicusor-dan-a-fost-validat-in-functia-de-primar-general-al-capitalei-de-tribunalul-bucuresti-1637152#comentarii

TROLII! Ziare.com, luati ATITUDINE !

Nu am vazut niciodata, in 12 ani pe acest site public de notorietate, petrecuti majoritar printre oameni decenti, care, indiferent de motivatie (tabara/ apartenenta politica/ preferinte/ parti-pris-uri/ misiune) sau doar ca modalitate de sondare sociologica a spatiului online, si-au exprimat opiniile intre niste limite rezonabile ale bunului-simt, pe cineva in mod constant atat de suburban precum cel ce-si spune BIZON, ale carui interventii frizeaza (deliberat sau nu) probleme din sfera patologicului.

In toti acesti ani, incercarile similare ale altor troli care au impins la extreme perturbarea acestui spatiu, dincolo de limitele suportabilului, au fost taxate prin banarea respectivilor.

Va solicit, IN MOD PUBLIC, sa LUATI ATITUDINE vizavi de asfel de exemplare!

Parcurgand, spre exemplificare, comentariile de la articolul "Cine sunt oamenii din 'caracatita' Firea-Pandele, prezentata de Nicusor Dan. Averi colosale stranse din mai multe functii" - https://ziare.com/social/stiri-sociale/a-caracatitaa-firea-pandele-prezentata-de-nicusor-dan-cine-sunt-oamenii-si-ce-averi-au-1636648#adaugare-comentariu - este evidenta DETURNAREA CVASITOTALA de la TEMA avuta in vedere de articol.
Un exemplu extrem de elocvent despre nocivitatea unor astfel de indivizi in spatiul public.

Citez despre ce inseamna TROLL in spatiul internautic:
https://mate.info.ro/Stirea-975-feri%C8%9Bi-va-de-troli-ce-sunt-%C8%99i-cum-ii-indepartam.html

"In argoul internetului (internet slang), un troll este o persoana, de regula voit anonima, dar deseori ascunsa in spatele unor porecle (nickname), care isi face un obicei pasional din a posta si comenta in spatiul virtual, activitate anume croita pentru a semana discordie pe internet si pentru a starni certuri sau iritare.

Trolul posteaza atacuri gratuite la persoana, comentarii malitioase, inflamatoare, voit jignitoare, de regula fara legatura cu subiectul, menite a distrage atentia sau a provoca cititorii la raspunsuri emotionale.

Trolul petrece mult timp pe internet, facand din trolling o obsesie, o refulare, dar si un set de scenarii mai mult sau mai putin elaborate, compuse din farse, glume proaste si jigniri gratuite la adresa unor victime (de indentitatea si sentimentele carora se dezintereseaza complet)."

Mai clar-oglinda decat atat?!

 

 

Ha, ha, ha!

Să crape psd-iștii că l-au găsit și adus pe Măzărache la parnaie...

Nu contează că l-au prins pe el... ci pe cine va da in vileag Măzărache!!!

 

 

pe nimen i ca e doar un imbe cil

pus acolo s-acopere chinezii mafioti

el lua banii, lua cwr vele, si atat

era fatada legala a mafiei

 

 

Statul roman si-a indeplinit atributiile...si s-a spalat pe maini

Cam repede se eschiveaza Statul Roman daca se rezuma la ATAT
Lipsesc la appel peste 120 de milioane de euro , poate mult mai mult , DAUNE PRODUSE de .....un politician
va doresc o zi buna !

 

 

Autoritățile Ticăloase ale GuWernului de Ocupație din Romania

Justitia din Madagascar a stabilit ca Radu Mazare a fost extradat ilegal si ca trebuie readus in tara. Tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv ca Mazare a fost rapit din inchisoarea malgasa pentru a fi dat pe mana Sistemului din Romania: "A existat un viciu de procedura ce anuleaza procesul de extradare... Sa se repuna partile in situatia anterioara extradarii, chiar daca Mazare va fi trimis pe teritoriul Republicii Madagascar"Tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv ca predarea fostului edil al Constantei, Radu Mazare, catre Statul roman, in vederea executarii pedepsei priviative de libertate in Romania, s-a facut cu incalcarea legilor si tratatelor internationale. Printr-o hotarare data in premiera la nivel international, Tribunalul Antananarivo a dispus repunerea in stiuatia anterioara, respectiv aducerea lui Radu Mazare inapoi in Madagascar din inchisoarea din Romania. Hotararea Tribunalului din Antananarivo a fost pronuntata in 9 octombrie 2020, fiind executorie odata cu comunicarea oficiala a actelor catre autoritatile romane. https://www.luju.ro/radu-mazare-a-fost-rapit-fabulos-justitia-din-madagascar-a-stabilit-ca-radu-mazare-a-fost-extradat-ilegal-si-ca-trebuie-readus-in-tara-tribunalul-antananarivo-din-madagascar-a-decis-definitiv-ca-mazare-a-fost-rapit-din-inchisoarea-malgasa-pentru-a-fi-dat

 

 

Jurnalistii romani,pe masura Romaniei de azi......

...."cu deplina respectare a LEGI".Hai mai ca suparati stafia Elenei Ceausescu !! Maneaua,berica,"mititelu".....

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor