Mazare: Basescu este un "bagabont", procurorii DNA sunt "slugile" lui (VIDEO)

Joi, 31 Iulie 2008, ora 13:22
4451 citiri
Mazare: Basescu este un "bagabont", procurorii DNA sunt "slugile" lui (VIDEO)

Primarul Constantei, Radu Mazare, s-a prezentat, joi, la DNA, in legatura cu dosarul in care anchetatorii anticoruptie fac cercetari privind retrocedari si schimburi de terenuri, el declarand, la intrare, ca este "in razboi cu slugiile politice ale lui Basescu".

Edilul Constantei a venit la DNA in costumatie militara si la volanul unui Jeep asemanator unuia militar de provenienta americana, informeaza Newsin.

"Masina este un simbol al luptei cu niste bagabonti. Basescu e un bagabond, impreuna cu acesti procurori", a declarat Mazare, inainte sa intre in sediul DNA, pentru a fi audiat de procurorii anti-coruptie.

"Este o masina de invingator, este masina armatei americane cu care a castigat al doilea Razboi Mondial", a mai spus acesta, adaugand "nu imi dau jos uniforma pana nu se termina acest razboi".

Mazare a mai spus ca a venit, joi, sa depuna o cerere de recuzare a procurorului de caz, a procurorului sef sectie, Doru Tulus, si a procurorului sef Daniel Morar.

Edilul a afirmat ca face acest demers "dupa ce am aflat ca sunt acuzat ca am furat o suta de milioane de euro de un topograf si un contabil consilier de credite, in niciun caz de experti autorizati".

Nici ministrul italian de Externe, Franco Frattini, nu a scapat de atacurile primarului Constantei: "Frattini ne da noua lectii de coruptie si a votat imunitatea lui Berlusconi".

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, este cercetat de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu retrocedarea unor terenuri.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta, in august 2007, ca este cercetat pentru abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni si ca cercetarile in aceasta cauza au fost extinse cu privire la alte fapte legate de retrocedarea sau schimbul unor terenuri.

El a fost audiat in acest dosar pe 8 august 2007, timp de o ora si jumatate, de procurorii anticoruptie. La iesirea din sediul DNA a declarat ca in aceasta cauza se considera nevinovat.

Primarul municipiului Constanta a anuntat, in septembrie 2007, ca va cere, prin avocatii sai, recuzarea procurorului DNA care il ancheteaza in dosarul privind vanzarea terenului de sub cazinoul din Mamaia si va depune plangere pentru cercetare abuziva pentru folosirea unui expert judiciar suspendat de Ministerul Justitiei.

Primarul Constantei, Radu Mazare a mai declarat ca procurorul DNA care instrumenteaza dosarul s-a folosit de un raport de constatare intocmit de Catalin Cucoara, fost director adjunct la Oficiul de Cadastru in Constanta, expert tehnic judiciar, angajat la DNA ca specialist.

DNA va trebui sa ii plateasca primarului Constantei, Radu Mazare, daune morale de 5.000 de lei si cheltuieli de judecata de 1.500 de lei, printr-o decizie de luna trecuta a Curtii de Apel Constanta.

Mazare solicita instantei obligarea DNA la furnizarea informatiilor pe care le ceruse in data de 6 noiembrie 2007, cu privire la domeniul in care detin "inalta calificare profesionala" specialistii Catalin Ion Cucuoara si Gheorghe Macovei, angajati ai Serviciului de Specialisti de la DNA. La solicitarea facuta, reprezentantii DNA i-au dat primarului un raspuns negativ si au refuzat sa ii ofere informatiile solicitate.

Mazare sustinea, in actiunea formulata, ca este cercetat de DNA in dosarul 29/P/ 2005, ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945-1989. Edilul mai afirma in plangere ca in dosar s-a inceput urmarirea penala urmare a intocmirii de catre specialistii Cucoara si Macovei a unei constatari tehnico-stiintifice, care a fost apreciata ca avand valoarea unui raport de expertiza si care reprezinta baza probatorie a acuzarii.

In baza acestuia, s-a inceput urmarirea penala si extinderea cercetarilor din data 25 iulie 2007 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA.

Radu Mazare declara, anul trecut, ca a comandat, pe cont propriu o expertiza unor specialisti prin care se demonstreaza ca nu exista un prejudiciu, iar "evaluarea facuta de DNA este eronata cu tendinte de majorare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă. Ce șansă mai are fostul primar
Cererea lui Radu Mazăre de liberare condiţionată a fost respinsă miercuri, 17 aprilie, de Judecătoria Sectorului 4, dar decizia magistraţilor nu este definitivă. În cazul în care...
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
#Radu Mazare, #Traian Basescu, #Daniel Morar, #bagabont , #Traian Basescu