USR cere Parlamentului să adopte o declarație prin care regimul Putin să fie calificat drept terorist

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 13:44
2652 citiri
USR cere Parlamentului să adopte o declarație prin care regimul Putin să fie calificat drept terorist
Propunerea a fost inițiată de liderul senatorilor USR Radu Mihail FOTO Facebook / Radu Mihail

Liderul senatorilor USR Radu Mihail a solicitat luni, 31 octombrie, ca Parlamentul să adopte o declaraţie prin care regimul președintelui rus Vladimir Putin să fie calificat drept "regim terorist".

"Astăzi, USR depune la Birourile permanente ale celor două Camere o propunere de declaraţie a Parlamentului României privind recunoaşterea regimului lui Putin ca fiind un regim terorist. De 250 de zile asistăm la agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva milioanelor de ucraineni civili care nu au nicio vină şi care trebuie să fie protejaţi de către comunitatea internaţională", a declarat Mihail, la Parlament.

În opinia sa, modul în care acţionează regimul de la Kremlin este ilustrat cel mai bine de ultimele decizii de a ataca infrastructură civilă, de a lăsa fără căldură, fără curent electric milioane de civili. "Este definiţia în sine a terorismului", a susţinut senatorul USR.

"A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziţie foarte clară, să aibă o poziţie care să exprime cât de puternic România susţine poporul ucrainean, cât de puternic susţine România respectarea legislaţiei internaţionale şi sperăm că reuşim să convingem cât de repede majoritatea parlamentarilor pentru a adopta această rezoluţie în Parlament, în cele două Camere", a adăugat Radu Mihail.

#Radu Mihail, #senatori usr, #regim terorist, #presedinte Rusia, #razboi Ucraina, #Vladimir Putin , #stiri USR