Cele mai murdare zone din Sectorul 2 al Capitalei. ”Locuri în care mojicia şi nesimţirea transformă oraşul în groapă de gunoi”

Marti, 03 August 2021, ora 08:35
8096 citiri
Cele mai murdare zone din Sectorul 2 al Capitalei. ”Locuri în care mojicia şi nesimţirea transformă oraşul în groapă de gunoi”
Avem 273 de «puncte fierbinţi» în Sectorul 2 FOTO Facebook / Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), afirmă că în sector sunt 273 de "puncte fierbinţi", unde autorităţile trebuie să strângă gunoiul de mai multe ori pe zi, "locuri în care mojicia şi nesimţirea transformă oraşul în groapă de gunoi".

"Aceste puncte fierbinţi strică imaginea oraşului, sunt o sursă de infecţie şi gestionarea lor consumă extrem de multe resurse", adaugă el.

"Avem 273 de «puncte fierbinţi» în Sectorul 2. Zone în care suntem nevoiţi să strângem gunoiul de 4-5 ori pe zi. Locuri în care mojicia şi nesimţirea transformă oraşul în groapă de gunoi. Am identificat sute de făptaşi şi au fost amendaţi. De la doamne aparent respectabile care credeau că e normal să îşi scoată sacul de gunoi la stâlp zilnic până la comercianţi care scoteau mormane de cutii şi ambalaje la colţ de stradă. Suntem şi vom fi necruţători cu astfel de fapte, indiferent de situaţie sau de motive. Aceste puncte fierbinţi strică imaginea oraşului, sunt o sursă de infecţie şi gestionarea lor consumă extrem de multe resurse", a scris Radu Mihaiu pe Facebook, marţi.

El a explicat că au fost inventariate zonele cu probleme.

"Am cartografiat toate locaţiile cu probleme. Am format echipe mixte care să patruleze sistematic aceste zone. Luăm la pas cartierele, vorbim cu oamenii, verificăm că fiecare comerciant îşi gestionează corect deşeurile şi că păstrează curăţenia din jurul magazinului, aşa cum prevede legea. Şi cel mai important - prindem mojicia în fapt", a arătat Mihaiu.

Potrivit acestuia, va fi modernizată reţeaua de camere astfel încât să ajute cu acest tip de control.

#locuri, #mizerie, #Sector 2, #radu mihaiu usr , #stiri Radu Mihaiu