Radu Mihaiu ar fi încercat să intervină cu forța într-o ședință a comisiei de disciplină de la Palatele Brâncovenești SURSE

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 12:54
2976 citiri
Radu Mihaiu ar fi încercat să intervină cu forța într-o ședință a comisiei de disciplină de la Palatele Brâncovenești SURSE
Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu FOTO Facebook / Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu ar fi încercat să intervină în lucrările comisiei de disciplină din Palatele Brâncovenești, au declarat pentru Ziare.com surse politice. Comisia respectivă urma să ia o decizie în privința abaterilor unei angajate a instituției, simpatizantă a USR.

Conform surselor citate, edilul a vrut să asiste la ședință și a încercat să intimideze membrii comisiei făcând trimitere la funcția pe care o deține. După ce i s-a atras atenția că nu are calitatea legală pentru a asista la ședința respectivă, Mihaiu ar fi susținut că reprezintă Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și că ar fi fost trimis de către viceprimarul Horia Tomescu (USR).

„Deși i s-a explicat și de această dată că, potrivit legii, relația sa politică cu USR nu-i dă dreptul să participe la lucrările Comisiei, primarul a încercat sub diverse forme să rămână în sala de ședințe. Mai mult, pe tot parcursul incidentului, Radu Mihaiu și-a subliniat mereu influența politică pe care o are la nivelul organizației USR București și a administrației din Capitală”, mai arată sursele Ziare.com.

Acestea din urmă mai adaugă că la plecare primarul i-ar fi amenințat pe reprezentanți comisiei că va avea grijă ca USR să nu voteze noua organigramă a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești.

Reprezentanții Comisiei spun însă că întregul schimb de replici a fost înregistrat și că iau în calcul să depună o plângere penală împotriva lui Radu Mihaiu.

Edilul a fost scos afară din instituție.

Din februarie 2021, managerul Palatelor Brâncovenești este Marian Dinu, un fost director la piețe și la Administrația Domeniului Public, care se ocupa de parcări și spații verzi. Acesta s-a remarcat în august anul trecut după ce, într-un dialog cu o muzeografă, pare că nu înțelege cu ce se ocupă un curator.

Marian Geani Dinu a fost consilier local PNL și lider al PNL Sector 4 și în prezent este secretar general adjunct la PNL Sector 5, iar Agenția Națională de Integritate i-a confiscat o parte din avere, pe care nu a putut să o justifice. El a fost numit manager interimar la Palatele Brâncovenești în februarie 2021, prin detașare, de primarul Nicușor Dan. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va ataca în justiție numirile prin detașări, între care și cea a lui Marian Geani Dinu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#radu mihaiu usr, #palatele brancovenesti , #stiri Radu Mihaiu