Scandalul gunoiului ajunge și la Sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu îi acuză pe liberali că au votat cot la cot cu PSD împotriva scăderii tarifului la salubrizare

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 13:43
3275 citiri
Scandalul gunoiului ajunge și la Sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu îi acuză pe liberali că au votat cot la cot cu PSD împotriva scăderii tarifului la salubrizare
Relațiile dintre primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu și consilierii PNL devin din ce în ce mai tensionate FOTO Facebook / Radu Mihaiu

Scandalurile din Capitală pe tema gunoiului au ajuns și la Sectorul 2, acolo unde edilul Radu Mihaiu, primar USR PLUS, îi acuză pe consilierii PNL din Consiliul Local ca au blocat, alături de PSD, un proiect care ar fi scăzut tariful plătit de cetățeni pentru salubrizare.

UPDATE Conform liberalilor, cele două proiecte la care s-au abținut de la vot ar fi fost depuse pe ordinea de zi suplimentară și că acestea nu au fost anterior dezbătute în comisiile de specialitate. Consilierii mai explică că s-au trezit cu proiectul, care avea 80 de pagini, în față și că nu au avut timp să-l studieze pentru a acorda un vot corect.

Radu Mihaiu a subliniat că "niciodată" nu s-a așteptat ca PNL să voteze cot la cot cu PSD pe o temă importantă. Acesta îi acuză pe liberali că au dat cu piciorul la luni de muncă și negociere.

„Luni de zile am negociat la sânge cu Supercom pentru a obține niște tarife corecte pentru colectarea gunoiului. Față de ce înaintaseră în primă fază, cele de acum sunt cu 35% mai mici. Tariful supus la vot e chiar sub cel de la Sectorul 4, singurul sector care mai are un sistem similar bazat pe “plătește cât arunci”, raportat la volum.

Luni de zile am luptat cu cei de la Supercom pentru acest tarif. Iar când să trecem finișul, partenerii ne-au pus piedică. PNL și PSD au votat împotriva unui tarif care ar fi deblocat toată situația generată de ilegala “taxă de habitat”. Luni de zile am analizat situația pe toate părțile. Am luat punct cu punct fundamentarea tarifului și am tras de fiecare leu în beneficiul cetățenilor. Am discutat cu fiecare parte interesantă și m-am asigurat că totul e clar.

Am comis o singură greșeală. Am avut încredere în “partenerii” din coaliție. Niciodată nu m-aș fi așteptat că PNL va vota cot la cot cu PSD pe o temă ATÂT DE IMPORTANTĂ!”, a subliniat Radu Mihaiu pe Facebook.

Conform unei analize G4Media, cetățenii din Sectorul 2 al Capitalei plătesc în prezent unul dintre cele mai mari tarife de salubritate din România din cauza unui contract încheiat de fostul primar PSD Mihai Toader cu firma Supercom, controlată de Ilie Ciuclea, fost senator PSD în legislatura 2004-2008 şi fost vicepreşedinte al UNPR.

Relațiile dintre USR PLUS și PNL de la Sectorul 2 au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimele zile după ce liberalii au anunțat că refuză să voteze organigrama propusă de edilul Radu Mihaiu, deși aceasta era stabilită de luni bune.

Fără să ofere prea multe detalii, liberalii acuză că documentul primarului suferă de suprapuneri de atribuții, că oferă "control direct prin cabinetul primarului asupra capitalului și patrimoniului instituțiilor subordonate" și că ar avea "lacune de repartizare organizațională".

De cealaltă parte, Radu Mihaiu susține că proiectul a fost discutat și agreat din luna mai și reconfirmat în interiorul coaliției săptămâna trecută. Edilul mai subliniază că nu va renunța la acest proiect și îi critică pe liberali că fac "jocuri politice".

Câteva ore mai târziu, Mihaiu a revenit cu un alt mesaj, în care a răspuns la fiecare dintre criticile venite din partea liberalilor. Totodată, acesta i-a acuzat pe consilerii PNL că au venit cu „argumente subțiri” și că motivul real al liberalilor este „campania lor internă” care „cere să fie scandal în coaliție, să se plângă de partenerii cei rai”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#radu mihaiu, #sectorul 2, #Supercom, #scandal gunoi , #stiri Radu Mihaiu