Radu Miruţă (USR), despre taxa pe casele de marcat: „Gluma aceasta de propunere din partea PSD nu rezolvă problema”

Luni, 06 Martie 2023, ora 21:33
1886 citiri
Radu Miruţă (USR), despre taxa pe casele de marcat: „Gluma aceasta de propunere din partea PSD nu rezolvă problema”
Deputatul USR Radu Miruță a criticat propunerea PSD FOTO Facebook / Radu Miruță

Deputatul Radu Miruţă (USR), a declarat luni, 6 martie, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre taxa pe casele de marcat dorită de PSD, că „gluma” aceasta de propunere din partea PSD nu rezolvă problema.

”Din punctul meu de vedere, sub nicio formă gluma aceasta de propunere din partea PSD nu rezolvă problema pe care ei se prefac că o invocă. În momentul în care se va aplica o taxă suplimentară, că e impozit, cum vor ei să o numească, evident că acela magazine va introduce acea taxă în preţ, iar afectat va fi tot clientul”, a spus Radu Miruţă.

El a precizat. ”Nu se poate printr-o decizie politică să influenţezi relaţia client-comerciant. Noi nu putem să ne opunem evoluţiei tehnologice, uitându-ne de acum 100 de ani încoace. Lucrurile acestea se întâmplă”.

”Au văzut ei în spaţiul public o emoţie pentru că un privat a vrut să îşi ducă business-ul în altă zonă şi cred că reuşesc să păcălească pe cineva pentru că vor pune taxă pe automatizare, este o glumă. Eu mă întreb, vor oare să aducă taxă suplimentară şi pe calculatoarele corporatiştilor? Că şi acolo e o eficientizare a muncii? Nu asta este soluţie, să se arunce pe fiecare segment din societate câte o taxă”, a mai spus depitatul USR.

PSD ia în calcul să fie taxate casele de marcat de tip Selfpay, fără casieri, din supermarketuri, care ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim, o discuţie urmând să aibă loc în şedinţa coaliţiei de marţi, au declarat surse social-democrate pentru News.ro.

#Radu Miruta, #deputat usr, #case de marcat, #case self pay , #stiri USR