Radu Moraru: 10TV este in moarte clinica

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 15:18
7151 citiri
Radu Moraru: 10TV este in moarte clinica
Foto: feminis.ro

Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Nasul", spune ca postul 10TV la care s-a mutat in urma cu cateva luni este "in moarte clinica", subiectul urmand sa fie discutat si cu patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari.

"10TV este in moarte clinica, pentru ca, din luna aprilie, au decis sa scoata toate emisiuni de pe post, au lasat doar 'Nasul' si au dat reluari din epoca de piatra. Nu s-au adus alte emisiuni in loc. Oamenii au fost tinuti pe margine cateva luni. Credeam ca e temporara povestea, am sperat ca in toamna, acum, sa pornim motoarele, dar am aflat ieri (marti, n.r.) ca foarte multi oameni au fost dati afara. A fost o campanie de dat afara", a declarat Radu Moraru pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, oamenii care lucreaza pentru "Nasul" nu au fost angajati ai RCS&RDS, "dar au fost dati afara de la celelalte emisiuni cameramani, realizatori, producatori".

"Acum sunt la Budapesta, ma duc la cartierul general al RCS&RDS si sper sa am o discutie cu Zoltan Teszari, pentru ca, daca am tacut pana acum, am tacut pentru ca era vorba de soarta unor oameni. Este incredibil sa dai afara oameni, cu toate ca ei angajeaza alti oameni pe salarii uriase, in timp ce oameni care au muncit pentru ei sunt dati afara ca niste caini. Eu vreau ca domnul Teszari sa imi spuna ce este cu oamenii astia. Nu inteleg, pare asa o razbunare", a spus Radu Moraru.

Totodata, Radu Moraru a spus ca nu a primit nicio explicatie din partea proprietarului. Intrebat daca el crede ca RCS&RDS doreste sa inchida 10TV sau sa il inlocuiasca cu un eventul post de stiri, Radu Moraru a spus: "Nu stiu daca se doreste inlocuirea 10TV cu noul post de stiri al RCS&RDS. Aud de postul asta de stiri de un an de zile. Sunt angajati oameni acolo de sapte luni de zile".

Televiziunea generalista 10TV a fost lansata pe 10 decembrie 2010, de compania de comunicatii RCS&RDS. Atunci, Radu Moraru, realizatorul principalei emisiuni din grila B1, "Nasul", s-a transferat impreuna cu propriul program la televiziunea 10 TV. De altfel, emisiunea lui Radu Moraru a fost principalul program din grila 10TV, realizatorul TV fiind si project manager al noii televiziuni. Pe de alta parte, compania RCS&RDS lucreaza de mai multe luni la proiectul lansarii unei televiziuni de stiri.

Quarterly Report - Editia 4

De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului...
#Radu Moraru Nasul, #10TV Radu Moraru , #Nasul