Procesul dintre Victor Ciutacu si Radu Moraru, amanat pe 16 iunie

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 15:25
2711 citiri
Procesul dintre Victor Ciutacu si Radu Moraru, amanat pe 16 iunie

Primul termen al procesului dintre jurnalistii Victor Ciutacu, de la Jurnalul National, si Radu Moraru, de la B1 Tv, a fost amanat miercuri, 10 februarie, pentru data de 16 iunie, din lipsa de procedura.

Radu Moraru nu s-a prezentat la tribunal miercuri, 10 februarie, iar procesul a fost amanat din lipsa de procedura dupa ce jurnalistul nu a putut fi identificat la sediul B1 Tv, unde instanta, in urma plangerii lui Victor Ciutacu, i-a trimis citatia.

Pana pe data de 16 iunie 2010 instanta a dispus, pe baza Legii pentru protectia datelor cu caracter personal, ca autoritatile avizate sa descopere adresa de domiciliu a lui Radu Moraru pentru a putea sa-i fie trimisa citatia, urmand ca acesta sa se prezinte la tribunal.

"Este rusinos modul in care functioneaza sistemul de Justitie din Romania. Si asta nu se intampla din cauza magistratilor, ci din cauza ca statul face economie acolo unde nu ar trebui. Sunt putini judecatori care au mormane de dosare si dau termene foarte lungi. Sa nu ne mai mire ca tine 10 ani un proces in tara asta", a declarat jurnalistul de la Antena 2 pentru Ziare.com.

In luna octombrie a anului trecut Victor Ciutacu l-a dat in judecata pe Radu Moraru si i-a cerut daune morale de 100.000 de lei, asa cum a anuntat, dupa ce realizatorul emisiunii "Nasul" de la B1 Tv l-a atacat de mai multe ori.

"Prin prezenta actiune solicit ca, prin hotararea judecatoreasca ce se va pronunta in cauza, sa se dispuna: Obligarea paratilor in solidar la plata sumei de 100.000 Ron cu titlu de daune morale, in baza art. 998-999 Cod Civil, si art.1000 (3) cod civil pentru fapta ilicita savarsita prin difuzarea, in cadrul emisiunii "Nasul" la postul de televiziune B1TV, a unor afirmatii mincinoase fata de mine", se arata in cererea de chemare in judecata depusa de Victor Ciutacu.

Jurnalistul Victor Ciutacu a dat in judecata si societatea News Television SRL, care detine B1 TV.

Redactorul sef de la Jurnalul National sustine in actiunea ca in emisiunile difuzate in zilele de 10, 14 si 15 septembrie 2009 i-au fost atinse onoarea, reputatia, demnitatea si imaginea.

Radu Moraru a fost amendat si de CNA cu suma de 10.000 de lei, in urma emisiunilor in care l-a atacat pe Victor Ciutacu. Radu Moraru l-a acuzat pe jurnalistul Victor Ciutacu ca a "ciordit" si ca este "securist".

Quarterly Report - Editia 4

Congresul PMP din 2022, când Eugen Tomac a devenit președintele partidului, a fost validat la doi ani de către Tribunalul București
Congresul PMP din 2022, când Eugen Tomac a devenit președintele partidului, a fost validat la doi ani de către Tribunalul București
După doi ani de procese între Partidul Mișcarea Populară și Cristian Diaconescu, Tribunalul București a soluționat în favoarea PMP, validând astfel congresul în care a fost ales Eugen...
Gabriela Firea îl provoacă pe Nicușor Dan la o dezbatere publică: "Cred că este, în primul rând, o datorie a actualului primar general"
Gabriela Firea îl provoacă pe Nicușor Dan la o dezbatere publică: "Cred că este, în primul rând, o datorie a actualului primar general"
Gabriela Firea, fost primar general și candidat pentru un nou mandat la conducerea Capitalei, a lansat astăzi o provocare directă actualului primar, Nicușor Dan. Într-o postare pe rețelele...
#Victor Ciutacu Radu Moraru, #proces amanat lipsa procedura , #Victor Ciutacu