Cum au traversat doi români toată Australia pedalând pe trike recumbent FOTO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 19:02
3348 citiri
Cum au traversat doi români toată Australia pedalând pe trike recumbent FOTO
Radu Păltineanu a traversat Australia pedalând FOTO facebook

Doi români au reușit o performanță greu de imaginat. Au pedalat pe trike recumbent toată Australia, de la Est la Vest, trecând prin experiențe inimaginabile.

Radu și Irina Păltineanu au plecat din cel mai nordic punct al continentului (de la Capul York) până la Broome, pe malul Oceanului Indian.

Ei sunt primii români care traversează Australia la pedală pe un astfel de traseu tehnic de-a lungul continentului.

Irina este, cel mai probabil, prima femeie care reușește să traverseze Australia pe un traseu de 7.200 de kilometri din care peste 2.400 de kilometri de off-road prin zone deșertice, de junglă luxuriantă și de savană, pe un e-trike recumbent solar.

Iată prin ce au trecut ei, lucruri povestite de Radu:

➡️Temperaturi extreme (peste 60 de zile de pedalat cu temperaturi situate între 35 si 46 de grade Celsius)

➡️138 de nopți dormite la cort, în sălbăticie (până acum)

➡️589 de kilometri a fost distanța maximă între puncte de realimentare (localități), fără absolut nimic între ele, în deșerturile Tanami și Great Sandy situate în centrul/nord vestul Australiei.

➡️Lipsa surselor de realimentare cu apă, în special în deșertul Tanami a reprezentat o mare problemă. Am cărat la noi în permanență 30 de litri de apă și am fost asistați de alți aventurieri în mașini 4x4 cu realimentarea între localități.

➡️Am parcurs 232 de kilometri la pas prin lanțul muntos Macdonnel preț de 15 zile cu o singură reaprovizionare în ziua a șaptea

➡️Întâlniri cu taipani, șerpi bruni și șerpi mulga, unii dintre cei mai veninoși șerpi din Australia și de pe Terra

➡️În apropiere de Capul York, cel mai nordic punct al Australiei, am avut o tentativă de jaf. Doi tineri aborigeni au încercat să ne fure din bagaje în timpul nopții.

➡️Între-o escapadă nocturnă pe cel mai înalt vârf al insulei Magnetic am nimerit într-un pâlc de urzici gigant australiene, Gympie Gympie. Încă resimt înțepăturile chiar și după 8 luni.

➡️În a doua noapte a incursiunii spre Capul York podeaua cortului ne-a fost ciuruită de furnici (în apropiere de Daintree, Queensland)

➡️În deșertul Great Sandy un dunart ne-a găurit cortul și a penetrat în el.

➡️Roata mea de pe spate s-a opturat pe ultima bucată a traseului din deșert și a trebuit să o schimb în Halls Creek, Australia de Vest

Citește și:
Cine e fotbalistul care i-a dedicat soacrei sale victoria de la Mondiale! Femeia a murit a doua zi
Cine e fotbalistul care i-a dedicat soacrei sale victoria de la Mondiale! Femeia a murit a doua zi
Fundaşul australian Bailey Wright a adus un omagiu emoţionant soţiei şi soacrei sale bolnave după victoria cu 1-0 a echipei sale în faţa Danemarcei, la Cupa Mondială din Qatar. Wright,...
Calificați în optimi la Mondiale, australienii au fost avertizați de selecționer. Ce nu au voie să facă ”până la patru sau cinci dimineața”
Calificați în optimi la Mondiale, australienii au fost avertizați de selecționer. Ce nu au voie să facă ”până la patru sau cinci dimineața”
Selecţionerul Australiei, Graham Arnold, a salutat calificarea echipei sale în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, după victoria la limită obţinută miercuri în faţa Danemarcei...