Despre Radu Stroe

Radu Stroe s-a nascut la 31 august 1949, in Osoi, judetul Iasi.  A fost ministru delegat pentru Administratie, in primul guvern condus de Victor Ponta, iar de la 21 decembrie 2012 a preluat portofoliul Afacerilor Interne.

A fost ofiter de marina si inginer de navigatie in cadrul NAVROM Constanta intre 1972 si 1974, si inginer principal III la Departamentul Transporturi Marine din cadrul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor din 1974 pana in 1985. A fost inginer principal la administratia Canalului Dunare-Bucuresti (1985-1989).

Inainte de 1989, a fost membru al Partidului Comunist si activist UTC in cadrul Ministerului Transporturilor. Este membru al PNL, secretar executiv si Membru al Biroului Permanent Central. A fost ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului intre 2006 si 2007. Nu a renuntat la functiade senator, chiar daca a fost numit intr-o functie in Guvern. El fusese ales ca senator de Maramures pe listele Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD.

Studii

-Institutul de Marina Civila (1971);

-Facultatea de Drept (1981);

-Curs de management organizat de catre CODEX.

Activitate profesionala

-Ofiter de marina si inginer de navigatie  in cadrul NAVROM Constanta (1972-1974);

-Inginer pricipal III la Departamentul Transporturi Marine din cadrul Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor (1974-1985);

-Inginer principal la administratia Canalului Dunare-Bucuresti (1985-1989)

Activitate politica

-Membru al Partidului Comunist Roman si activist UTC in cadrul Ministerului --Transporturilor si Telecomunicatiilor;

-Membru al Partidului National Liberal;

-Secretar executiv al PNL;

-Membru al Biroului permanent central;

-Secretar general al Guvernului Romaniei.

Radu Stroe, mentinut in functie de Tariceanu

In mai 2006, Radu Stroe a fost numit în funcţia de ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului (în Guvernul Tăriceanu), fără a renunţa însă la funcţia de senator. El şi-a dat demisia din această funcţie la 22 ianuarie 2007, după ce nu a primit voturile necesare pentru a obţine postul de vicepreşedinte pe probleme de administraţie din cadrul PNL, functie ocupata de Paul Victor Dobre.

"Ca urmare a rezultatelor Congresului PNL, am apreciat că, din punctul de vedere politic, un om politic care nu primeşte votul pentru o funcţie pentru care candidează este firesc să se retragă din funcţia administrativă", a declarat Radu Stroe.

Cu toate acestea, el a continuat să ocupe acest post până la restructurarea Guvernului, conform unei înţelegeri cu premierul Tăriceanu. Mandatul lui Radu Stroe ca ministru delegat a încetat la data de 5 aprilie 2007 odată cu restructurarea guvernului, când s-a decis ca funcţia de şef al Secretariatului General al Guvernului să nu mai aibă rang de ministru delegat, ci să fie încredinţată unui înalt funcţionar public.

Activistul Radu Stroe

Radu Stroe a fost membru al Partidului Comunist Roman si activist UTC în cadrul Ministerului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor. El a afirmat că nu a colaborat cu Securitatea, declarând că ar fi avut chiar două dosare de urmărire informativă din cauza cărora n-a reuşit să-şi facă o carieră în marina civilă.

Traian Basescu a declarat, in privinta trecutului lui Radu Stroe, intr-un interviu acordat “Gazetei de Maramures”, ca acesta a ramas doar “un ofiter III inapt medical”.

"El a rămas tot un ofiţer III inapt medical, iar eu am ajuns comandant pe nava-amiral a României. E un handicap între un inapt medical şi un comandant de navă. Rămân complexele tinereţii. Dacă va arăta uniforma lui, o să vedeţi doar o tresă de ofiţer III. Eu mi-am umplut mânecile cu toate tresele la care îmi dădea dreptul calitatea de absolvent al Institutului de Marină“.

Radu Stroe
Radu Stroe

Data nasterii: 31 august 1949

Cariera:  inginer, om politic

Evenimente importante:  numit Secretar General al Guvenrului fara sa demisioneze din functia de senator prin interventia lui Calin Popescu Tariceanu

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Radu Stroe, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.