40.000 de bucuresteni aleg intre Stroe si Prigoana Jr. Vezi sectiile de vot

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 07:32
3745 citiri
40.000 de bucuresteni aleg intre Stroe si Prigoana Jr. Vezi sectiile de vot
Foto: Arhiva

Sectiile de vot din Colegiul 1 al Capitalei s-au deschis duminica la ora 07.00, peste 44.000 de bucuresteni fiind asteptati sa aleaga reprezentantul in Camera Deputatilor dintre cei doi candidati inscrisi in cursa, Honorius Prigoana (PDL) si Radu Stroe (PNL).

In cursa electorala s-au inscris democrat-liberalul Honorius Prigoana si liberalul Radu Stroe. Campania electorala pentru aceste alegeri a inceput pe 2 ianuarie si se incheie sambata, 16 ianuarie, la ora 7,00. Sectiile de votare se vor deschide, duminica dimineata, la ora 7,00, si se vor inchide la ora 21,00. Alegatorii care se afla in sala, la ora 21,00, vor fi lasati sa isi exercite dreptul de vot.

Pentru aceste alegeri, au fost organizate 25 de sectii de votare, in 12 imobile, pentru cei 44.540 de alegatori si au fost tiparite aproximativ 45.000 de buletine de vot, anunta Mediafax.

Potrivit Prefecturii Capitalei, inainte si in ziua alegerilor pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal 1 din circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, vor asigura paza si ordinea publica 52 de politisti si 180 de jandarmi.

Acestia vor fi responsabili cu mentinerea si asigurarea ordinii si linistii publice, precum si a pazei sectiilor de votare. De asemenea, politistii si jandarmii vor asigura paza materialelor destinate votarii atunci cand acestea vor fi transportate la sectiile de vot, precum si a spatiilor de depozitare.

Cum se voteaza

Fiecare alegator prezinta actul de identitate biroului electoral al sectiei de votare. Biroul electoral al sectiei de votare verifica daca alegatorul este inscris in copia de pe lista electorala permanenta, dupa care alegatorul semneaza in lista la pozitia destinata acestuia.

In situatia in care alegatorul, din motive bine intemeiate, nu poate semna in lista electorala, se va face mentiunea in lista, cu confirmarea, pe baza de semnatura, a unui membru al biroului electoral.

In baza semnaturii in copia de pe lista electorala permanenta, presedintele sau un membru al biroului electoral al sectiei de votare ii incredinteaza alegatorului buletinul de vot si stampila cu mentiunea "VOTAT" pe care acesta o va aplica pe buletinul de vot.

Alegatorii care fac dovada cu actul de identitate ca domiciliaza in zona arondata sectiei de votare respective si au fost omisi din copia de pe lista electorala permanenta pot vota la acea sectie de votare doar pe baza cartii de alegator si a actului de identitate, fiind inscrisi in lista electorala suplimentara.

Alegatorii vor vota separat in cabine inchise, aplicand stampila care poarta mentiunea "VOTAT" inauntrul patrulaterului care cuprinde numele si prenumele candidatului pe care il voteaza. Presedintele poate lua masuri ca stationarea unui alegator in cabina de votare sa nu se prelungeasca nejustificat.

Pentru alegatorii netransportabili din cauza de boala sau invaliditate, presedintele biroului poate aproba, la cererea scrisa a acestora, insotita de copii ale unor acte medicale din care sa rezulte ca persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului sa se deplaseze cu o urna speciala la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea.

Vezi sub foto lista oficiala a sectiilor de votare din sectorul 1

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sectii vot alegeri ianuarie 2010, #sectii vot alegeri Prigoana Stroe , #Honorius Prigoana