Grijile ce-i ingrijoreaza pe liberali

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 18:27
3280 citiri
Grijile ce-i ingrijoreaza pe liberali

Liberalii se prabusesc intr-un populism gretos, in speranta ca doar-doar vor mai recupera din decalajul fata de PSD.

Intai a fost chestiunea Rosia Montana, in care, dupa declansarea protestelor, PNL s-a dat de trei ori peste cap si din partidul ai carui ministri si-au asumat proiectul, conform principiului solidaritatii guvernamentale, a devenit partidul care se opune ferm proiectului.

Daca vreti e chiar mai spectaculos decat in cazul lui Victor Ponta, pentru ca dualitatea unui om este inmultita cu mii si se transforma in dualitatea unui intreg partid care dimineata e la guvernare, iar seara e in opozitie. E imposibil de inteles asa ceva in termenii unei minime seriozitati politice.

Dar PNL are mari probleme cu modificarile la Codul Rutier initiate de Radu Stroe. Pe de-o parte, toata lumea se plange de felul in care se circula in Romania. Suntem spaima soselelor europene. Nenorocirea din Muntenegru a fost doar cazul cel mai vizibil al consecintelor pe care naravurile soferilor romani le provoaca peste tot.

Poate ca noi nu mai realizam, ne-am obisnuit cu el, insa felul in care se circula in Romania frizeaza dementa. Traficul e o jungla: indisciplina, nesimtire, violenta uneori chiar fizica, nevroza. O fi si gena vinovata, dar sa ne intelegem, niciunde in lume nu exista popor civilizat care sa nu fi fost mai intai popor amendat.

Ca sa faci ordine in haosul acesta ai nevoie de legi care tintesc acolo unde doare si de aplicarea lor stricta. Ceea ce nu se intampla. Politia nu isi face datoria asa cum ar trebui nici acum, am mai spus-o.

Ca e din coruptie, ca e din timorare, ca e din incompetenta, probabil din toate trei la un loc, dat tot problema lui Radu Stroe, ministu de Interne liberal, este.

Dar partidul nu ii reproseaza acest lucru, partidul nu este impresionat de haosul si carnagiul de pe sosele. Partidul are o singura grija, cea electorala, stie ca nu exista categorie sociala mai larga in Romania decat a soferilor, amatori si profesionisti, si respinge vehement inasprirea sanctiunilor.

Si totusi, pentru prima data initiativa loveste acolo unde ii doare cel mai tare si pe cei cu bani multi, si pe cei cu bani putini: suspendarea permisului pe durate mari de timp. Sunt gata sa pun pariu ca nicio amenda nu va avea aceleasi efecte ca spaima pierderii permisului pentru o perioada foarte mare de timp. Am cunoscut soferi care trecuti printr-o suspendare de numai 3 luni au inceput sa sufle si in iaurt.

Daca l-ar preocupa mai mult balamucul din trafic, PNL l-ar indemna pe ministru sa fie cat mai instransigent, cat mai dur. Dar PNL are cu totul si cu totul alte griji.

Citește și:
Teza de doctorat a lui Lucian Bode, expusă de Emilia Șercan: ”Nu-i așa că se citește în privirea lui profunzimea cunoașterii domeniului energetic?”
Teza de doctorat a lui Lucian Bode, expusă de Emilia Șercan: ”Nu-i așa că se citește în privirea lui profunzimea cunoașterii domeniului energetic?”
Jurnalista de investigații Emilia Șercan a demontat afirmația lui Lucian Bode, potrivit căreia teza de doctorat a actualului ministru de Interne nu ar fi secretizată. Șercan a explicat că...
Iohannis, ignoră cererea de adoptarea a Legilor Justiției în ciuda poziției Comisiei de la Veneția: „Nu mă aștept la probleme” VIDEO
Iohannis, ignoră cererea de adoptarea a Legilor Justiției în ciuda poziției Comisiei de la Veneția: „Nu mă aștept la probleme” VIDEO
Președintele Klaus Iohannis nu se așteaptă la probleme în cazul în care Parlamentul României va adopta noile Legi ale Justiției înainte ca Comisia de la Veneția să-și expună opinia,...