Inundatii in Galati: Bucatari ai armatei, trimisi sa le gateasca sinistratilor

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 14:40
1362 citiri
Inundatii in Galati: Bucatari ai armatei, trimisi sa le gateasca sinistratilor
Foto: Ring

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, la Galati, ca in zonele din judet afectate de inundatii vor fi instalate bucatarii cu bucatari de la Armata, pentru ca sinistratii sa primeasca mancare calda, precizand, totodata, ca 200 de locuinte modulare sunt deja disponibile.

Ministrul Radu Stroe a participat, la Galati, la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta, el declarand la finalul acesteia ca principala problema a autoritatilor este "luarea gunoiului", respectiv a namolului rezultat in urma inundatiilor.

Noul bilant al inundatiilor din Galati: Peste 3.600 de oameni evacuati

De asemenea, el a spus ca in zonele afectate de inundatii vor fi instalate bucatarii pentru ca sinistratii sa primeasca mancare calda.

"Principala problema este luarea gunoiului si sa se dea cu substante dezinfectante. A doua problema o reprezinta bucatariile, sa se faca mancare calda pentru cei sinistrati si suplimentarea, daca va fi necesar, de la rezervele de stat de ce va fi nevoie: paine, zahara, apa, ulei, tot ce e necesar pentru ca oamenii sa aiba ce manca in aceasta perioada pana se stabilizeaza lucrurile", a declarat ministrul Stroe, precizand ca in zonele afectate de inundatii vor fi instalate trei bucatarii, iar Armata va pune la dispozitie bucatari.

Stroe a mai spus ca pentru cazarea persoanelor sinistrate sunt deja disponibile 200 de locuinte modulare provizorii si ca numarul acestora va fi suplimentat daca va fi nevoie.

Dezinfectant si vaccinuri antitetanos pentru sinistrati

Prefectul judetului Galati, Emanoil Bocaneanu, a declarat ca luni se va face o estimare preliminara a pagubelor produse de inundatii si ca spera ca in cursul zilei de marti aceasta analiza sa fie finalizata, pentru a putea fi initiat si aprobat un proiect de hotarare de guvern pentru care sa vina in sprijunul sinistratilor.

Pe de alta parte, Directia de Sanatate Publica (DSP) Galati a distribuit deja peste 1.000 de kilograme de substante dezinfectante si peste 1.000 de doze de vaccin antitetanos, jumatate dintre acestea fiind deja folosite, potrivit declaratiilor directorului institutiei, Valentin Boldea.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate si aproape 1.800 de case au fost afectate de inundatiile produse in ultimele zile in 39 de localitati din judetul Galati, potrivit unui bilant prezentat, duminica, la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati.

Mai multe institutii publice si societati comerciale au inceput colectarea de alimente, imbracaminte si medicamente pentru sinistratii din localitatile galatene afectate grav de inundatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Un fost baron local, Romeo Stavarache, primar al Bacăului ales de trei ori, este hotărât să candideze pentru un nou mandat. Cristian Popescu Piedone a fost în Bacău pentru a susține...
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
#inundatii Galati Stroe, #ministru ajutoare sinistrati Galati, #ajutoare inundatii ministru , #ministru de Interne