Ministrul de Interne Radu Stroe ameninta cu demisia

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 16:35
4200 citiri
Ministrul de Interne Radu Stroe ameninta cu demisia
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anuntat, joi, ca isi va da demisia daca la rectificarea bugetara ministerul pe care il conduce nu va primi mai multi bani.

"Pornesc de la ideea ca MAI este unul dintre pilonii statului roman pe de o parte, pe de alta parte, pornesc si de la premisa ca situatia economica in acest moment nu permite sa facem un buget asigurator complet si atunci am luat in Guvern decizia de a stabili cifrele intr-un mod care sa ne permita ca esalonat in partea a doua a anului sa ne permita sa completam aceste cifre. Daca trebuie sa trag la gard 20.000 de masini de politie, nu le trag. Plec", a declarat ministrul Radu Stroe.

Bugetul Ministerului de Interne a ajuns de la 1,35% din PIB la 1,23%. Acesta a fost adoptat, joi, in comisiile reunite de buget-finante, cu 31 de voturi "pentru", patru "impotriva" si patru "abtineri", niciun amendament nefiind aprobat in dezbaterile comisiei, dupa cum anunta NewsIn.

"Mi se pare stranie declaratia domnului Stroe, pentru ca in aceasta saptamana am dezbatut amendamentele si au fost cateva depuse chiar de colegi din USL care voiau sa suplimenteze bugetul MAI si domnia sa nu a fost de acord", a declarat fostul ministru Traian Igas la Romania TV.

Acesta a adaugat ca nu crede ca Stroe va reusi sa duca la bun sfarsit tot ceea ce si-a propus, avand in vedere ca bugetul din 2013 este mai mic decat cel din 2012, dar obiectivele sunt mai multe si mai mari.

Reprezentantii sindicatelor din politie saluta decizia lui Stoe, dar sustin ca Traian Igas nu ar trebui sa isi dea cu parerea.

"Este o declaratie de bun simt. Am avut discutii principiale. (...) Igas nu este in masura sa discute despre politie ca nu este coleg cu noi. Domnul Stroe are alta abordare, a inteles mecanismul in cateva luni si iasa ca actioneaza in consecinta. Noi salutam aceasta declaratie si vom fi alaturi de el", a declarat Coarna Dumitru, vicepresedinte SNPPC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Stoe ameninta demisie buget, #Stoe ameninta demisie, #Radu Stoe ameninta demisie , #ministru de Interne