Mirarea ministrului Stroe (Opinii)

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 23:18
3913 citiri
Mirarea ministrului Stroe (Opinii)

"Eu nu mi-am imaginat ca in Politia Romana poate sa existe atata golanie", declara, surprins, Radu Stroe, la declansarea scadalului sexual de la IPJ Olt.

Cateva zile mai tarziu, Stroe adauga: "Golaneala s-ar putea sa fie extinsa", ocazie cu care ministrul de Interne dispunea controale la toate inspectoratele din tara, vizavi de eventuala existenta a unor cazuri de hartuire ori agresiune sexuala.

Cu siguranta golaneala exista si ea este extinsa, nu doar la nivelul Politiei si nu doar in privinta comportamentului fata de femeile din sistem.

Golaneala exista si in randul procurorilor, si in cel al judecatorilor, si in cel altor institutii de stat, dar si in randul politicienilor.

Din pacate, legaturile lumii interlope nu se rezuma doar la Politie, ci par sa mearga mai departe, pana in Justitie ori lumea politica.

S-a creat o increngatura atat de puternica incat cu greu mai poate fi vreodata destructurata. Mai ales ca intreaga retea este una aproape institutionala, creata de-a lungul anilor prin simpla metoda de "inrudire" pe cale religioasa.

Interlopii au nasi, fini, cumetri in randul oamenilor legii, care la randul lor au nasi, fini, cumetri in randul sefilor, acestia avand astfel de legaturi in randul politicienilor si tot asa, lantul slabiciunilor de acest gen intinzandu-se ca o plasa peste aproape intreg sistemul de stat.

Acesta este si unul dintre liantele principale de promovare si sustinere in institutiile publice si mediul politic. Sigur, acesta nu este un grad legal de rudenie, nu apare in actele oficiale si aproape ca nu poate fi dovedit, dar este uneori mai puternic decat o legatura de sange.

Cum ar fi lucrurile daca toti angajatii statului, de la demnitari la functionari publici, de la politisti la angajatii Fiscului, de la procurori ori judecatori la primari si consilieri locali, ar fi obligati ca in declaratia de interese sa mentioneze si lucrurile de acest gen?

Ar parea relevant pentru integritatea unui politician, politist, judecator ori procuror, de exemplu, sa se stie pe cine a cununat, copiii cui i-a botezat ori cine este nasul lui si al copiilor sai.

Asa poate am intelege de ce un anume proxenet sau lider interlop nu a avut niciodata probleme cu legea, de ce nu stiu care politician nu are afaceri pe numele lui, de ce nu stiu care politist nu a fost niciodata sanctionat sau a fost brusc avansat ori de ce firma nu stiu carui individ nu a avut niciodata amenzi de la Fisc ori Garda Financiara.

Precizarea unor astfel de legaturi "crestinesti" in declaratia de interese ne-ar arata, mai clar, care sunt, de fapt, interesele celor care ne apara ori ne conduc.

Poate vom avea surprize infinit mai mari decat revelatia ministrului de Interne fata de golania din Politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#controale politie, #legaturi politisti interlopi, #relatii rudenie interlopi, #cumetrie politisti interlopi , #ministru de Interne