Stroe il contrazice pe Ponta, exista mandate de aducere

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 17:59
2152 citiri
Stroe il contrazice pe Ponta, exista mandate de aducere

Ministrul de Interne, Radu Stroe, il contrazice pe premierul Victor Ponta in chestiunea scandalului de frauda la examenul de bacalaureat iscat la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

Dupa ce seful Guvernului a criticat, public, actiunile procurorilor, acuzandu-i ca acestia nu aveau mandat de aducere a elevilor de la Bolintineanu, Radu Stroe sustine ca existau mandate de aducere, insa nu au fost puse in aplicare.

"Au fost emise mandate de aducere, ele nu au fost puse in executare. Mandatele pot fi puse in executare in orice moment procurorul considera ca este necesar. Nu vreau sa intru in calitatea mea de ministru al Internelor in zona Justitiei(...) Eu nu am discutat cu premierul de mandate, am discutat despre cum incepe sa se prefigureze ceea ce se intampla acolo, eram interesati sa nu se intample lucruri mai rele", a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe, intr-o interventie la Digi 24.

Frauda la Bac - LIVE

Intrebat ce cautau politistii la liceu, Stroe a spus ca "Politia este la dispozitia procurorului de caz, care a cerut ca politistii sa fie prezenti acolo, pentru misiunile pe care le aveau de la procurori. Nu stiu ce misiune!".

"Au fost emise mandate de aducere, problema este daca au fost puse sau nu in executare, va repet. Cand deodata s-a facut liniste, copiii au inceput sa iasa, mi-am dat seama si eu ca strategia a fost schimbata si a fost depasit momentul", a completat ministrul liberal de la Interne.

Scandalul de frauda de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitala a luat o noua intorsatura, vineri, cand zeci de elevi au fost asteptati la iesirea din examen de politisti pentru a fi dusi la audieri.

Daca initial se vorbea despre 100 de elevi pentru care ultima zi de Bac ar fi putut coincide cu prima zi la Politie, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, procurorul Bogdan Staicu, a anuntat ca este vorba despre 250 de elevi.

Dupa doua ore de tevatura ce a incins spiritele in randul parintilor, elevilor, dar si politicienilor, inclusiv premierul Victor Ponta blamand procedurile procurorilor, politistii au decis sa nu ii mai duca pe elevi la audieri. Absolventii de liceu au semnat procese verbale si li s-au inmanat citatii pentru a se prezenta saptamana viitoare la audieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#Stroe contrazice Ponta Bac, #scandal Bac mandate aducere, #elevi audieri perchezitii Bac , #ministru de Interne