Stroe: Romania ar putea fi acceptata in Schengen in 2014

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 21:12
2503 citiri
Stroe: Romania ar putea fi acceptata in Schengen in 2014
Foto: Romania Libera

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri, ca la inceputul anului viitor Romania ar putea fi acceptata in Schengen cu granitele aeriene si portuare, chestiuni care vor fi discutate, din luna iulie, si in cadrul Forumului Salzburg a carui presedintie va fi preluata de tara noastra.

"Despre Schengen vom discuta sub aspectul faptului ca din punct de vedere tehnic toate conditiile sunt indeplinite de Romania, a ramas numai o problema exclusiv de ordin politic, faptul ca la sfarsitul acestui an, deci chiar in perioada imediat urmatoare a Consiliului Ministerial din noiembrie cat si in decembrie ar urma sa se reia pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema admiterii Romaniei in Schengen in cele doua trepte, maritim si aerian, in prima etapa si in cea de-a doua etapa, terestru", a spus Radu Stroe.

Stroe, despre scandalul Schengen: Germania a ratat ocazia sa taca

"Si suntem un cumul de tari destul de consistent, noua tari din cadrul UE, si ele toate vor actiona, sper, sunt convins - in acelasi mod, in aceeasi idee cu Romania. Chiar le-am si multumit astazi pentru sustinerea de la sfarsitul lunii martie si anticipat le-am multumit si pentru sustinerea viitoare, astfel incat Romania la inceputul anului 2014 sa fie acceptata cu granitele aeriene si portuare (n.r - in Spatiul Schengen)", a adaugat ministrul.

Intalnire cu ministrul german de Interne in mai

Totodata, ministrul de Interne va avea pe 6 si 7 mai o intalnire la Munchen cu ministrul de interne al Germaniei cu care va discuta despre aderarea Romaniei la Schengen, in conditiile in care Germania si Olanda s-au opus intrarii tarii noastre in aceasta zona.

"Pe data de 6 si 7 mai vom avea o intalnire in Bavaria, la Munchen, cu ministrul de interne al Germaniei, precum si cu ministrul de interne al landului Bavaria si cu o serie de alti ministri din tarile riverane Dunarii. Este o intalnire pe zona asta a Dunarii, pentru ca si aici exista nu numai o actiune economica importanta, implicit este o zona care tine de activitatea de afaceri interne ,si aici vom incerca sa armonizam politici, decizii, norme pe care impreuna sa facem sustinere in Consiliul JAI, la momentul la care se va ridica problema", a precizat Radu Stroe.

Schengen, amanat oficial: Olanda asteapta MCV-ul, Stroe nu este "nemultumit"

Romania urmeaza sa preia, de la 1 iulie, presedintia Forumului Salzburg, unde vor fi discutate chestiuni legate de aderarea la Schengen, precum si fenomenul migratiei.

"Forumul Salzburg nu este un forum care are la baza un document cu norme juridice care sa ia decizii. Este un organism consultativ de dialog care stabileste, numai de comun acord, zonele de interes pentru cele opt plus una, noua tari, cea de-a noua este Croatia, precum si pentru tarile prietene Forumului Salzburg, asa cum se numesc ele, Macedonia, Bosnia - Hertegovina, Republica Moldova s.a.m.d. A fost o discutie foarte interesanta, s-a inchis, sa zic asa, presedintia poloneza", a afirmat Radu Stroe.

Ponta, despre Schengen: Exista alte lucruri importante pentru Romania, obiectivele raman neschimbate (Video)

"Incepand de la 1 iulie pana la 31 decembrie va fi presedintia romana, al carui presedinte este ministrul de interne si noi am propus si, bineinteles ca ei sunt de acord, sa avem un consiliu ministerial undeva la inceputul lunii noiembrie, probabil 4, 5, 6, vom vedea, nu am stabilit inca data. Cu aceasta ocazie, noi am stabilit si niste prioritati cu care ei au fost de acord, o serie de chestiuni privind Schengen-ul, prima noastra prioritate", a mai precizat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Radu Stroe Schengen, #Radu Stroe Schengen 2014, #Romania Schengen, #Romania Schengen 2014 , #ministru de Interne