Marian Petrache ii cere demisia lui Radu Stroe de la sefia Ministerului de Interne

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 21:28
2130 citiri
Marian Petrache ii cere demisia lui Radu Stroe de la sefia Ministerului de Interne
Foto: Jurnalul National

Presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache (PNL), a declarat, luni, ca i-a solicitat demisia lui Radu Stroe de la sefia Ministerului de Interne si isi mentine aceasta solicitare, motivul fiind legat de "chestiuni politice".

Petrache a fost intrebat daca i-a solicitat demisia lui Stroe.

"I-am cerut-o. Nu are legatura nici cu Consiliul Judetean nici cu Ministerul de Interne, e o chestie strict politica, de aia am vrut sa o discut numai cu Crin Antonescu si cu el. (...) E o problema interna, de aia nici nu am vrut sa fac tam-tam, am vrut sa ramanem numai Biroul (Politic Central al PNL, n.red.) in sala. (...) I-am cerut demisia in primul rand din calitatea de membru al Biroului, asta a fost pozitia mea, cred ca am voie sa vorbesc in Birou", a spus Petrache.

Liderul PNL Ilfov a mentionat ca isi mentine solicitarea privind demisia lui Stroe pana la momentul lamuririi situatiei in cadrul intalnirii cu presedintele PNL si cu ministerul de Interne.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca va avea o discutie in trei, cu presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache si cu ministrul de Interne, Radu Stroe, el mentionand, pe de alta parte, ca la sedinta de luni a conducerii PNL nu s-a discutat despre demisia sau demiterea ministrului.

"Domnul presedinte Marian Petrache a solicitat o discutie pe care sa o avem in trei, intre domnia sa, ca presedinte de Consiliu judetean, intre domnul ministru de Interne si eu, ca presedinte al partidului", a spus liderul liberal.

"Presupun ca sunt niste neintelegeri", a spus el, intrebat daca stie care este motivul acestei solicitari.

El s-a declarat deranjat de faptul ca se vorbeste despre aceste subiect fara ca el sa fie intrebat.

"Se vorbeste jumatate de ora despre demiterea lui Radu Stroe, inainte ca acesta intrebare sa imi fie adresata. In mod normal ar trebui sa nu mai raspund. Nu s-a pus problema in niciun fel a punerii in discutie a activitatii ca ministru a lui Radu Stroe, si cu atat mai putin a demiterii sale", a tinut sa precizeze Crin Antonescu.

Surse liberale sustineau, anterior, ca Petrache i-ar fi cerut, in BPC, demisia lui Stroe din functia de ministru.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....