Radu Stroe, exclus din PNL: Antonescu a dorit asta

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 16:24
4672 citiri
Radu Stroe, exclus din PNL: Antonescu a dorit asta

Radu Stroe urmeaza sa fie exclus din PNL, la propunerea presedintelui partidului, Crin Antonescu, dupa ce, marti, s-a votat scoaterea sa din partid.

"Domnul Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru. A fost o propunere a dl. Quintus de suspendare pe 6 luni... asta a fost", a declarat Radu Stroe.

Acesta a precizat ca se afla la a treia excludere din PNL, dupa cele din 1992 si 1994.

"Am fost exclus in noiembrie 1992, cand Radu Campeanu a scos PNL din CDR. In aprilie 1994, dl. Dinu Patriciu, Ludovic Orban si altii m-au exclus", a povestit fostul ministru de Interne.

El a spus ca nu stie cum de a ajuns de la a fi om de incredere al lui Crin Antonescu la a fi exclus.

Radu Stroe, propus pentru excluderea din PNL. Ludovic Orban: In razboi, tradatorii se impusca

Totodata, Radu Stroe, care era vicepresedinte executiv al PNL, cu atributii de aplicare a Statutului si a hotararilor partidului, a mentionat ca a fost dat afara din partid in momentul in care si-a exprimat public "greseala iesirii USL de la guvernare".

De asemenea, el a spus ca nu va merge la PSD si ca spera sa revina in PNL. 53 de liberali au votat pentru excluderea sa din partid, in timp ce 10 au fost impotriva.

Stroe, pe faras din PNL: Antonescu explica de ce

"Nu poti face un megavehicul cum era USL, cu sabia scoasa si razboi permanent. Cand apar divergente de genul legea amnistiei, legea Rosia Montana, nu sunt elemente, cauze, pentru ruperea unui vehicul de 70 la suta in Parlament.

Nu rupi USL pentru lucrul asta. Nu lasi 150 de parlamentari sa faca declaratii politice si sa vorbeasca in Opozitie, cand ei trebuie sa fie la putere si sa faca programul.

In niciun partid nu exista un om si o functie guvernamentala pentru care sa rupi un vehicul de 70 la suta. Trebuiau sa gaseasca o cale, nu vreau sa dau eu solutie. Legea amnistiei putea sa fie respinsa foarte bine, nu te superi ca astia au venit cu o lege proasta, ci o respingi", a mai afirmat fostul ministru liberal.

Radu Stroe nu stie cu cine voteaza la prezidentiale. Antonescu: E un "cetatean turmentat"

Radu Stroe a subliniat ca nu discuta despre refacerea USL, adaugand ca trebuie ca PNL, "cu 800 de primari, 150 de parlamentari si 13 presedinti de Consilii Judetene, sa faca angajamentele fata de electorat".

La randul sau, purtatorul de cuvant al liberalilor, Cristina Pocora, a explicat ca Radu Stroe a votat in Parlament impotriva mai multor proiecte ale PNL, precizand ca se va inainta Delegatiei Permanente a partidului propunerea de excludere a fostului ministru, la o data ce va fi stabilita ulterior.

"Colegii din tara au fost foarte suparati, nemultumiti de acest mod de a se comporta al domnului Stroe", a mai spus Cristina Pocora.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...