Blocaj in ancheta biletelelor de la SRI

Joi, 03 Mai 2007, ora 13:47
1429 citiri
Blocaj in ancheta biletelelor de la SRI

Radu Stroe, seful Comisiei parlamentare de control al SRI, a declarat la finalul audierii persoanelor implicate in scandalul notitelor sustrase de pe biroul lui Florian Coldea, prim-adjunctul directoruli SRI, ca reprezentantii Comisiei nu vor mai audia nicio persoana pana in momentul in care vor fi aduse la cunostinta parlamentarilor raportul privind ancheta interna a serviciului si raportul legat de tematica solicitata de comisie.

Radu Stroe a amintit ca, potrivit informatiilor pe care le are de la ofiterii SRI audiati, ancheta interna de securitate a Serviciului nu a fost finalizata, ea fiind intr-o faza preliminara si ca pana la redactare celor doua rapoarte audierea oricarei persoane, fie judecatori ai Curtii Constitutionale, fie Mircea Geoana, cel care s-a folosit de biletelele disparute de la SRI, este inutila.

Radu Stroe a mai precizat ca nici directorul SRI nu va mai fi audiat pana la primirea documentelor solicitate. Dupa audierea lui Florian Coldea, desfasurata miercuri seara, presedintele Comisiei parlamentare a declarat ca precizarile aduse de prim-adjunctul directorului SRI nu au adus elemente noi.

In alta ordine de idei, raspunzand unei intrebari referitoare la necesitatea demisiei lui Florian Coldea, Radu Stroe a afirmat ca nu este in masura sa spuna daca s-ar impune un asemenea gest, precazand, totusi, ca daca ar fi intr-o astfel de situatie el ar demisiona.

Stroe a mai afirmat ca, in cazul in care SRI ar sesiza Parchetul pentru a investiga imprejurarile in care biletelele au disparut, nu exclude posibilitatea ca aceasta institutie sa se inceapa o ancheta si pe aceasta linie. Radu Stroe a tinut sa precizeze ca Mircea Geoana nu este obligat sa se prezinte la audieri, deoarece documentele sustrase nu sunt clasificate, drept pentru care seful PSD nu poate fi incriminat in acest caz.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...