Radu Stroe cere socoteala SRI-ului, in cazul Hayssam

Sambata, 12 Ianuarie 2008, ora 18:47
1477 citiri
Radu Stroe cere socoteala SRI-ului, in cazul Hayssam

Institutiile care privesc securitatea nationala nu si-au exprimat niciun punct de vedere clar in legatura cu stenogramele omului de afaceri sirian Omar Hayssam, a acuzat, sambata, presedintele Comisiei Serviciului Roman de Informatii (SRI), Radu Stroe.

- Hayssam cere desecretizarea convorbirilor cu Presedintia

- Parchetul General ii raspunde lui Radu Stroe

"Am observat ca doar presa s-a ocupat de asta. Am vazut ca institutiile care privesc securitatea nationala nu si-au exprimat nicio parere clara", a declarat Radu Stroe.

Potrivit lui Stroe, comisia pe care o conduce a trimis conducerii SRI, lui George Maior, sa precizeze daca interceptarile au fost facute de SRI, daca au fost facute legal si daca au avut mandat penru respectivele interceptari.

Mai mult, Radu Stroe cere Serviciului Roman de Informatii date si informatii privind pasaportul fals cu care Omar Hayssam ar fi parasit tara, informatii privind identitatea "Profesorului" din convorbiri, cat si date referitor la pasajele legate de comisia de control a SRI.

"I-am trimis o scrisoare directorului SRI, in care ii cer sa precizeze daca interceptarile telefonice respective au fost facute de SRI, daca au existat mandate de lege indiferent daca SRI a interceptat sau nu, daca au luat cunostinta de ele, daca au luat in discutie o serie de pasaje, precum cel in care "Profesorul" ar fi sarit la gatul lor, cat si plecarea domnului Hayssam din Romania cu paspaort fals", a adaugat presedintele Comsiei SRI.

"Am cerut SRI sa analizeze. Am cerut date si informatii din cadrul SRI sau din afara, care au contribuit sau ar fi putut contribui la iesirea din tara a lui Omar Hayssam (...) Am solicitat punctul de vedere al SRI, daca este necesar sa se autosesize pentru o serie de termeni din cadrul acestei convorbiri in conformitate cu Constitutia in vigoare", a explicat senatorul PNL Radu Stroe.

Mai mult, Radu Stroe a solicitat "procurorului general al Romaniei sa se pronunte in leg cu unele afirmatii cu unele acceptari tacite si implicite in convorbiri". "Ma refer la "Profesorul", la cei la gatul celora a sarit Profesorul. Eu cred ca ar fi vorba de sefii serviciului de informatii", a adaugat Stroe.

- Cine este "profesorul" pomenit de Hayssam?

- Hayssam cere audierea presupusului om de legatura cu Basescu

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....