Radu Stroe: Mai sunt doar trei sate blocate de nameti (Video)

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 13:30
1296 citiri
Radu Stroe: Mai sunt doar trei sate blocate de nameti (Video)
Foto: B1

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, duminica dimineata, ca mai sunt doar trei sate izolate, in judetul Botosani, din cauza zapezilor si doua drumuri blocate.

"In judetul Botosani, nu se poate ajunge in 3 sate, iar pe doua drumuri judetene mai sunt inca probleme de circulatie. Vorbim de asezaminte omenesti din trei sate, dar cel cu probleme este satul Ichimeni. Nu este izolare ca nu se poate ajunge la ei. Nu pot circula autoturismele, din aceasta perspectiva sunt izolate.

Urmeaza sa se intervina, estimam ca acest lucru se va realiza pana la ora 16.00-18.00. Tot in Botosani, circulatia nu este posibila pe doua drumuri judetene: DJ 292 si DJ 294. Este vorba despre un dop de 300 de metri, unde se va actiona pana la pranz", a declarat Radu Stroe, citat de B1 TV.

O alta problema ar mai fi existenta unui pod de gheata pe raul Bistrita, in judetul Neamt.

"Este o situatie aparte pe Bistrita unde s-a creat fenomenul de zapor, adica mai multe straturi de gheata. ISU are in vedere asta, cu dinamitare, totul este pregatit acolo, astfel incat sa nu se creeze presiune prea mare pe raul respectiv", a adaugat Stroe.

Ministrul a specificat ca toate caile de comunicatii, feroviare si aeriene, sunt circulabile.

Potrivit lui Radu Stroe, MAI are in teren 764 de efective. La nivel national sun pregatite sa intervina peste 2.200 de persoane cu 1.043 de mijloace de deszapezire.

#sate izolate Botosani, #drumuri blocate zapada, #Radu Stroe deszapezire , #stiri Radu Stroe