Stroe: Traian Basescu trebuie sa inteleaga ca nu el face guverne

Miercuri, 11 August 2010, ora 18:05
1200 citiri

Liberalul Radu Stroe a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu trebuie sa inteleaga ca el nu face guverne.

Declaratia vine in contextul in care seful statului a afirmat, miercuri, la radioul public, ca ar fi dispus sa aduca Opozitia la guvernare, daca Executivul ar pica la o motiune de cenzura, insa nu crede ca PNL si PSD s-ar descurca mai bine decat PD-L.

"Maine as chema PNL si PSD la guvernare. Daca PD-L se misca greu in sensul reformarii Romaniei, a institutiilor statului, a aplatizarii deficitelor structurale pe care le avem, imaginati-va cum ar face-o PSD si PNL, care le-au creat. Lumea s-ar opri in loc. Deocamdata singura solutie minim credibila este aceasta alianta", a spus presedintele tarii.

Pe de alta parte, Radu Stroe i-a luat apararea lui Crin Antonescu, despre care seful statului a afirmat ca l-ar fi facut "pulbere" pe "marele om de stat care are prezenta de 1% in Parlament si e suparat ca i s-au taiat 25% din salariu".

"Seful statului nu are abilitatea morala sa faca afirmatii la persoana liderului PNL", a comentat Radu Stroe.

In ceea ce priveste o posibila demisie a lui Sever Voinescu din PD-L, Radu Stroe a declarat ironic ca "il luam pe Voinescu la biroul de presa al PNL", subliniind ca "noi asteptam si alti parlamentari PD-L sa vina la noi".

Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, miercuri, ca "se gandeste" daca va demisiona din partid si ca isi mentine declaratiile privind necesitatea schimbarii lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

#Radu Stroe presedinte afirmatii, #guvernare demisie parlamentari , #stiri Radu Stroe