Radu Vasile a murit: Ce spun politicienii despre fostul premier (Video)

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 11:47
4749 citiri
Radu Vasile a murit: Ce spun politicienii despre fostul premier (Video)

Moartea lui Radu Vasile, miercuri dimineata, din cauza unei boli necrutatoare, a generat o serie de reactii in randul oamenilor politici alaturi de care fostul premier s-a aflat la carma tarii.

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a vorbit despre relatia "deschisa, chiar amicala", pe care a avut-o cu Radu Vasile.

"Cu Radu Vasile am avut o relattie dintre cele mai civilizate. Era un om al dialogului. Personal am avut o relatie deschisa, chiar amicala. L-am stimat pentru tinuta sa echilibrata. Era marcat, in ultimii ani, de starea sanatatii sale. Insa a ramas un om echilibrat, un om rezonabil si asta ne-a si apropiat si ne-a facut sa ne respectam reciproc, sa avem un dialog civilizat intotdeauna", a declarat fostul presedinte al Romaniei, intr-o interventie la Digi 24.

Si Victor Ciorbea, predecesor al lui Radu Vasile in functia de premier, a reactionat la aflarea tristei vesti. Ciorbea a amintit despre reformele in plan social, economic si politic ce aveau "sa inscrie Romania pe drumul ireversibil al economiei de piata, pe de o parte, si pe drumul integrarii in NATO si in UE, pe de alta parte".

Amintindu-se despre tensiunile iscate intre el si Radu Vasile, odata cu numirea sa in functia de premier, in 1996, Victor Ciorbea a spus ca "a fost o reactie omeneasca din partea lui, dar a dus-o in plan politic. (...) Nu-l acuz de concurenta neloiala". Victor Ciorbea a tinut sa adauge ca, intre timp, se impacase cu Radu Vasile, pe care l-a si intalnit dupa interventiile chirurgicale suferite de defunct in tara si in Israel.

Nici liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, nu a ramas indiferent la trecerea in nefiinta a lui Radu Vasile. Vorbind despre fostul prim-ministru, liderul Partidului Romania Mare a spus ca acesta era un om extrem de serios si cu mult bun simt, calitati de care avut vreme sa-si dea seama in cei 23 de ani in care au fost vecini.

"Am vazut agitatie aici, suntem vecini. Stiam de suferinta lui. Ne-am intalnit la un moment dat pe aeroport, parca era un om de 90 de ani, avea parul alb ca neaua si mi-am dat seama ca era pe un drum ireversibil, din pacate. El a si fumat mult. Ca om, a fost admirabil, de 23 suntem vecini si l-am vazut zi de zi cat de serios a fost acest om si cu mult bun simt", a spus Corneliu Vadim Tudor, intr-o interventie la B1 TV.

Radu Vasile, preocupat de relansarea PNTCD, in pofida starii sale de sanatate

Fostul coleg de partid si prieten al lui Radu Vasile, Vasile Lupu, a vorbit la Realitatea TV despre modul in care fostul premier "si-a facut datoria fata de tara" si fata de partid, de care s-a interesat pana in clipele de dinaintea mortii.

"Ca om politic, Radu Vasile a venit pe linia dreptei, atunci cand PNTCD era partidul spaima pentru stanga romaneasca, a venit cu curaj, s-a asumat multe reforme, culmea curajului s-a manifestat atunci cand s-a intalnit cu minerii si a depus tot efortul pentru a bloca definitiv o practica cunoscuta a structurilor comuniste. S-a interesat de soarta PNTCD pana acum o luna, cand era sub rezerva restabilirii sanatatii, era gata sa se implice in relansarea partidului.

Raman alaturi de familie, prietenei, cu mai regrete, condoleante si gandul ca toti ce contam in viata daca lasam ceva in urma. Radu Vasile si-a facut datoria fata de tara, cu pacatele inerente unei activitati politice de asemenea anvergura, dar nu s-a incadrat in linia generala a politicienilor, a capaturii fara munca a coruptiei, a diversiunii", a spus Vasile Lupu.

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania, datorata lui Radu Vasile

La aflarea vestii ca Radu Vasile a murit, actualul lider al partidului, Aurelian Pavelescu, si-a exprimat regretul ca "starea sanatatii nu i-a permis sa se integreze in proiectul de refacere a PNTCD asa cum si-a dorit" si a amintit de contributia pe care acesta a avut-o la progresul economic al Romaniei dupa 1990, precum si la vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania.

"A avut o contributie esentiala in vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania din 2000. Pentru prima data un papa a calcat pe pamant ortodox dupa aproape 1.000 de ani. Acest eveniment ar trebui sa fie cel mai important din intreaga activitate politica a lui Radu Vasile", a conchis actualul lider al PNTCD, intr-o declaratie facuta pentru Agerpres.

A murit Radu Vasile

Radu Vasile, premier al Romaniei in perioada 1998 - 1999, a murit miercuri dimineata, la varsta de 71 de ani. Acesta fusese diagnisticat cu cancer de colon si suferise mai multe operatii in Romania si in Israel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Radu Vasile murit reactii, #Ion Iliescu reactie Radu Vasile, #politicieni reactii Radu Vasile , #murit
Comentarii
Poza RETARDER
RETARDER
rank 5
Ce pot sa spuna hienele despre una de-a lor?