Radu Vasile a murit: Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem (Video)

Joi, 04 Iulie 2013, ora 11:59

   

Radu Vasile a murit: Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem (Video)
Presedintele Traian Basescu il decoreaza post-mortem pe fostul premier Radu Vasile, care a murit miercuri, la 71 de ani, rapus de o boala nemiloasa.

Seful statului a semnat decretul de decorare post-mortem a fostului prim-ministru al Romaniei chiar miercuri, 3 iulie, in ziua decesului, se precizeaza intr-un comunicat al presedintiei.

"Pentru contributia remarcabila la edificarea si consolidarea statului de drept, pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii intereselor Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii, domnul presedinte Traian Basescu a conferit post-mortem Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Cavaler fostului prim-ministru al Romaniei Radu Vasile (1998 - 1999)", se arata in documentul citat.

Radu Vasile a murit: Ce spun politicienii despre fostul premier (Video)

Radu Vasile s-a stins din viata miercuri dimineata, dupa o lunga lupta cu cancerul de colon. Acesta suferise mai multe interventii chirurgicale in tara si in strainatate, dar in cele din urma a fost invins de boala.In mai 2010, Radu Vasile a fost supus unei operatii la Spitalul Hadassa din Ierusalim, iar in urma interventiei i s-a extirpat o tumoare maligna. Pe 2 august 2010, acesta a fost internat la Spitalul Municipal Bucuresti.

In ultimii ani, din cauza bolii, s-a retras din viata publica, dar a scris poezii sub pseudonimul Radu Mischiu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
D ILIU
rank 4
Sunt curios daca si presedintele Crin Antonescu va decora ...
... post mortem ...
Litza Chitzalau
rank 2
R.I.P. Radu Vasile - Acest profesor dadea nota 10 fara spaga
In calitate de prim ministru a pus capat rebeliunii ortacilor lui Cozma (21-23 ian 1999) prin "pacea de la Cozia"

Capeteniile rebeliunii pusa la cale in strainatate (ce a cautat Miron Cozma in Grecia inaintea declansarii rebeliunii ortacilor?), Miron Cozma si Corneliu Vadim Tudor (declaratia acestuia din parlament o confirma) au ajuns niste personaje marginale si derizorii

La scurt timp dupa aceste evenimente, fortele NATO au bombardat Republica Federala Iugoslavia
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor