Arafat continuă disputa cu Rafila pe tema medicinei de urgență: „ Nu poți compara mere cu pere. Comparația este făcută tendențios”

Luni, 09 Mai 2022, ora 09:36
1716 citiri
Arafat continuă disputa cu Rafila pe tema medicinei de urgență: „ Nu poți compara mere cu pere. Comparația este făcută tendențios”
Raed Arafat și Alexandru Rafila sunt într-o dispută pe tema medicinei de urgență FOTO Facebook

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Rafat, continuă disputa cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema medicinei de urgență. Distribuind filmul intervenției SMURD în cazul a doi copii căzuți cu ATV-ul într-o râpă, Arafat a spus că Ministerul Sănătății a prezentat date nereale referitoare la intervențiile SMURD.

„Trei ani a durat pregătirea colegilor piloți și a echipelor medicale împreună și cu salvamontiștii că să coboare cu troliul și să execute astfel de misiuni extrem de delicate. Trei ani și o implicare directă a Serviciului de Salvare Aeriană REGA din Elveția, printr-un proiect finanțat de Confederația Elvețiană.

Și ne lasă de înțeles într-un comunicat al Min. Sănătății că SMURD este neseminficativ pentru că rezolva doar 9%. Lăsând la o parte că procentul este unul greșit și comparăția este făcută tendențios, chiar dacă am vorbi de 9%, fiecare viață contează. SMURD nu intervine la codul verde ci intervine la cazurile de cod roșu și eventual galben. Nu poți compara mere cu pere”, a scris Arafat, pe Facebook.

Șeful DSU a promis că o să vină cu date concrete despre sistemul de urgență „unde fiecare componentă din acest sector are importanța ei și nu poate fi inlocuită”.

Disputele dintre Raed Arafat și Alexandru Rafila s-au amplificat după ce Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de lege care vizează reorganizarea instituţiei, iar potrivit prevederilor documentului asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acuză că nu a fost informat despre acest proiect, ba mai mult, ministerul pe care-l conduce nu se află pe lista instituţiilor avizatoare.

#Raed Arafat, #Alexandru Rafila, #medicina de urgenta , #stiri Raed Arafat