Despre Raed Arafat

Raed Arafat, initiatorul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare - SMURD, s-a nascut la 24 mai 1964, in Damasc, capitala Siriei. A copilarit in orasul Nablus, aflat in nordul Cisiordaniei. In anul 1981, la varsta de 16 ani, a emigrat in Romania pentru a studia medicina. in septembrie 1990, a inceput sa puna bazele SMURD. 

Studii

Raed Arafat a studiat limba romana la Pitesti. A urmat apoi cursurile Universitatii de Medicina Iuliu Hatieganu din Cluj si s-a specializat la Targu Mures si Cluj in anestezie terapie intensiva.

 

Cariera

In septembrie 1990, Raed Arafat a inceput sa puna bazele SMURD. In 23 august 2007, a fost numit de fostul premier al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice.

Raed Arafat si-a anuntat demisia din functia de subsecretar in Ministerul Sanatatii pe 10 ianuarie, dupa ce a contestat proiectul de Lege a Sanatatii, fiind criticat pentru acest lucru in direct la televizor de presedintele Traian Basescu.

Demisia lui Raed Arafat a starnit un val de proteste in mai multe orase ale tarii, care s-au transformat rapid in proteste anti-Basescu. Cele mai grave dintre ele s-au desfasurat in Bucuresti, unde s-a ajuns la violente.

Opozitia fata de proiectul de Lege a Sanatatii a dus la retragerea acestuia, dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului acest lucru, considerand ca "nimeni nu-si doreste reforma".

Pe 17 ianuarie 2012, premierul Emil Boc a anuntat ca Raed Arafat va reveni in functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

"Domnul Raed Arafat va reveni la Ministerul Sanatatii pe pozitia avuta anterior, a avut intalniri atat cu presedintele Romaniei, cat si cu mine, a purtat discutii si cu ministrul Sanatatii. Isi va relua, cu acceptul domniei sale postul de subsecretar de stat. Ii multumesc domnului Georgescu (cel care ocupase functia lui Arafat pentru cateva zile-n.red.) un profesionist la fel de cunoscut, domnia sa a optat sa-si reia activitatea la Spitalul Universitar.

Domnul Arafat ramane acelasi expert si profesionist si va lucra inclusiv la domeniul privind Legea Sanatatii, va fi membru al echipei. Existand o vointa din ambele parti, cred ca e bine ca profesionistii si specialistii sa-si faca datoria", a declarat Boc.

Raed Arafat
Raed Arafat

Data nasterii: 24 mai 1964

Cariera:  medic

Evenimente importante:  fondatorul SMURD

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Raed Arafat, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.