Adevarul din spatele scandalului Basescu-Arafat (Opinii)

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 14:00
12527 citiri
Adevarul din spatele scandalului Basescu-Arafat (Opinii)
Foto: Arhiva

Lucrurile sunt foarte simple. In acesti ani de democratie, romanii privitori la televizor au aflat doua lucruri: sanii asistentelor nu sunt ceea ce par, iar politicile publice sunt adanci.

De fiecare data cand in Romania exista un potential sa castigi bani dintr-o parohie a statului, fenomenul se va intampla cu certitudine. Insa a fi ajutor de altar nu este o indeletnicire aflata la indemana oricui. Baietii destepti nu sunt rudele lui Gigel.

Pentru ca romanii sa nu-si valideze teoriile legate de cei ce impart anafura, si nici pe cele legate de scaunele captusite din strana, Traian Basescu trebuie sa produca, in scandalul in urma caruia Raed Arafat si-a dat demisia, cateva lamuriri.

In primul rand, sa-si duca vorba pana la capat. Daca tot a sugerat ca seful SMURD suspecteaza ca banii si-asa putini din medicina de urgenta vor ajunge, cu concursul autoritatilor, in mainile unor "golani", sa precizeze, cu subiect si predicat, dar mai ales complement de timp si complement de mod, care sunt interesele particulare ale fostului subsecretar de stat in acest scandal - ca a sugerat si asta.

Pe urma, sa ne asigure ca in locul furnizorului de ambulante de pana acum, adica o firma condusa de un prieten al lui Raed Arafat, dupa cum arata Evenimentul Zilei, nu va fi desemnat altul care are deja pregatite cele 1.200 de masini despre care a afirmat ca vor fi cumparate. Dorin Cocos, de exemplu.

Raed Arafat nu pleaca din Romania si elucideaza zvonurile cu afaceri pe banii statului

De asemenea, sa jure ca operatorii privati, beneficiind de avantajul unor servicii de calitate superioara, nu vor face presiuni si diverse actiuni de ungere pentru a obtine modificarea standardelor de cost. In plus, in situatia in care acestia vor atrage inspre ei personalul actual al Ambulantei, pe salarii mai mari, sistemul de stat nu va disparea lasand pe mana privatilor un monopol, prin urmare si o oportunitate de santaj. Ca romanii au mai invatat ceva, in acesti ani: orice sistem important de Romania de la minti civilizate este distrus rapid. Din nepricepere sau interes.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu mai trebuie sa promita ca nu se va intampla ca in cazul furnizorilor de medicamente. Adica nu se va ajunge in situatia ca, din cauza nedecontarii serviciului, activitatea sa fie intrerupta.

Si nici ca in cazul desfiintarii unor spitale, cand, in numele eficientizarii, grupuri intregi de oameni au ramas fara asistenta medicala deoarece masura nu a adus cu sine, in acelasi timp, si asigurarea unor ambulatorii sau al unui sistem de interventie care sa preintampine moartea la usa spitalului inchis.

Si, deoarece Raed Arafat a cedat prea usor, suspect de emotiv pentru un medic de urgenta si nefiresc de repede fata de miza puternica pe care o invoca, si in numele careia lupta, mai trebuie sa faca si domnia sa niste precizari. Sa arate ca suspiciunile legate de faptul ca, de cate ori a avut ocazia, a blocat initiative asemanatoare SMURD, sunt neintemeiate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Traian Basescu Raed Arafat, #demisie Raed Arafat, #SMURD sistem urgente Romania , #demisie