Seful de la Urgente de la Universitar, numit in locul lui Raed Arafat

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 14:18
4698 citiri
Seful de la Urgente de la Universitar, numit in locul lui Raed Arafat

Seful Unitatii de primiri Urgente, de la Spitalul Universitar, Andrei Georgescu, a preluat postul de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, ramas liber dupa demisia lui Raed Arafat.

Andrei Georgescu a acceptat numirea dupa ce a fost la Palatul Victoria si a discutat cu premierul Emil Boc propunerea care i s-a facut, anunta Antena 3.

Dupa discutia de la Guvern, Georgescu a anuntat ca SMURD-ul nu va fi desfiintat.

"SMURD-ul nu va desfiintat niciodata, va fi imbunatatit si va fi un fanion al Romaniei in medicina de urgenta. Cred ca domnul Arafat s-a grabit cu demisia. Nu stiu care au fost premisele, dar consider ca s-a pripit. Eu am acceptat functia, nu stiu inca daca s-a semnat numirea. M-am inhamat la aceasta provocare", a declarat Georgescu, la Realitatea Tv.

La aceasta intalnire a participat si Tudor Ciuhodaru, proaspat numit in functia de consilier onorific al ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau.

"Am fost numit consilier onorific al ministrului Sanattatii si mandatat sa fac o echipa ca sa discute pe marginea Legii Sanatatii. De aceea am nevoie de o echipa de profesionisti, doctorul Georgescu este unul dintre cei mai mari profesionisti din Romania.

Sper ca atunci ca atunci cand aceasta lege va ajunge in dezbaterea Parlamentului vom fi contribuit cu totii la ea. Domnul Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi, este colegul meu de la Iasi si este propunerea mea sa ocupe functia de secretar de stat, sa se alature acestei echipe. Eu vreau sa mai vina si alti oameni in aceasta echipa", a declarat Ciuhodaru.

Subsecretarul de stat de la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si-a prezentat marti demisia din functie. Acesta si-a dat demisia dupa o controversa pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu pe marginea proiectului de Lege a Sanatatii.

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem

Arafat a sustinut o conferinta de presa, marti, in care si-a explicat decizia de a demisiona si a explicat care sunt problemele din noul proiect de Lege a Sanatatii.

El a acuzat faptul ca acest act normativ va distruge ce s-a reusit in domeniul medicinei de urgenta, din cauza faptului ca deschiderea sistemului la competitie va aduce o scadere a calitatii si va dauna intereselor pacientilor. In opinia sa, asta inseamna ca va disparea orice control asupra sistemului.

"Dintr-un sistem integrat (...) ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial, interesul comercial. O sa devina sistemul vulnerabil. Cand ai interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat, e un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2-3-4 ani", a afirmat acesta.

Citeste si:
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind menținerea ilegală în funcție a unui fost senator PSD
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care era judecat în legătură cu presupusa menținere ilegală în funcție a unui fost...
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
Care sunt cei mai vizibili membri ai guvernului Ciucă. Miniștrii PSD domină ierarhia superioară a topului STUDIU
În primele cinci zile de mandat ale noului cabinet, premierul Ciucă este cel mai vizibil demnitar, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Adrian Câciu, Sorin Grindeanu, Sorin Cîmpeanu,...