Raed Arafat a demisionat - Reactii

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:52
6053 citiri
Raed Arafat a demisionat - Reactii

Demisia lui Raed Arafat nu pare sa fie intampinata cu bucurie in sistemul sanitar. Cunoscut ca fondator al SMURD - serviciului medical de urgenta unic in Romania - subsecretarul de stat care nu si-a dorit niciodata sa ajunga ministru al Sanatatii, in ciuda popularitatii de care beneficiaza, Arafat este apreciat in randul medicilor, dar si al oficialilor cu atributii in domeniu.

Raed Arafat a decis sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, dupa ce a fost atacat dur de Traian Basescu in cadrul unei emisiuni la care era invitat.

Presedintele l-a avertizat pe Arafat ca ar trebui sa se gandeasca sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, daca nu este de acord cu ministrul si nu reuseste sa isi comunice nemultumirile in cadrul institutiei.

Initiatorul proiectului Legii Sanatatii, Cristian Vladescu, respinge, intr-o declaratie pentru Realitatea.net, criticile formulate de Raed Arafat.

"Afirmatia ca SMURD e in primejdie si e nevoie de petitie on line spre a fi salvat nu are nici-o baza in lege, respectivul serviciu tinand preponderent de MAI, avand finantari semnificative. Numarul medicilor care ar putea lucra la SMURD va creste", spune Vladescu.

Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat

El subliniaza ca nu exista posibilitatea sa "se inghesuie" ambulantele private la acelasi caz cu cele apartinand statului - scenariu avansat de Raed Arafat - deoarece dispeceratul este cel care face trimiterile la caz, iar acesta este in continuare in coordonarea stricta a statului.

Dr. Raed Arafat este un profesionist, o persoana cu o mare capacitate iar demisia sa este o pierdere, a declarat, pentru Agerpres, prof. dr.Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

"Dr. Raed Arafat este un profesionist. A transformat sistemul de urgenta dintr-unul deslanat intr-unul integrat. Este o persoana cu o mare capacitate, cu expertiza in domeniu, iar demisia sa ar fi o pierdere pentru acest sistem integrat. Noi am avut unele divergente dar nu pot sa neg capacitatea sa de a organiza sistemul integrat de urgenta", a adaugat Astarastoaie.

El a spus ca indiferent cine va fi in locul lui Arafat va avea sustinerea Colegiului Medicilor din Romania.

Fostul ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, a criticat decizia luata de presedintele Basescu de a reforma sistemul sanitar, sustinand astfel opinia lui Raed Arafat.

"Eu nu inteleg un lucru. Cand un serviciu merge bine, cand este singurul segment din sistemul sanitar romanesc care, in ultimul sase ani, s-a dezvoltat, s-a consolidat, a dovedit ca poate sa produca performanta, il modifici, il schimbi? De ce oare se intampla asta?", s-a intrebat retoric fostul ministru.

Tudor Ciuhodaru, deputat si medic, a dezvaluit ca fost chemat, in cursul diminetii, la Cotroceni, de catre Traian Basescu.

"Am fost chemat de presedintele Traian Basescu la Cotroceni. Acum ma duc la o intalnire cu Raed Arafat si ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli", le-a spus deputatul jurnalistilor, in fata Ministerului Sanatatii.

Intrebat daca ar prelua functia de subsecretar de stat, in urma demisiei lui Raed Arafat, Ciuhodaru a explicat ca este incompatibil cu o functie in minister, avand in vedere ca este deputat de Iasi.

Despre Legea Sanatatii, aflata in centrul disputei pentru care Arafat si-a dat demisia, deputatul a spus ca "este o lege perfectibila". "Pana la urma, pe fiecare dintre noi ne intereseaza sa avem o gratuitate, sa stim ca putem sa apelam la serivicii de urgenta cand avem nevoie. (...)Aceasta lege a fost amendata de atatea ori, incat risca sa devina neconstitutionala. Avem nevoie de o noua lege a Sanatatii", a mai spus Tudor Ciuhodaru.

La randul sau, eurodeputatul PDL Cristian Preda, este de parere ca "Raed Arafat trebuia incurajat sa imbunatateasca legea, nu invitat - cum a facut-o Ioan Oltean - sa plece din minister. Diferentele de opinie relevate de dialogul Basescu-Arafat nu trebuiau accentuate si judecate partizan. Cand coliziunea nu poate fi evitata, trebuie sa salvezi ce e mai important, nu sa dai cu toporul!".

Pesedistul Madalin Voicu a comentat decizia lui Raed Arafat de a demisiona din functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii, considerand ca Arafat este un adevarat profesionist si ca atitudinea sefului de stat nu este normala.

"Traian Basescu este cel putin un personaj ciudat, nu numai in politica. O combinatie intre ipocrizie, lichelism si fanfaronada, dar de proasta calitate. Toate cele trei sunt defecte, nimic nu e calitate la domnia sa", este de parere Madalin Voicu.

"Daca vorbim de doctorul Arafat, trebuie sa spun ca este printre putinii sau singurul profesionist in ceea ce priveste asistenta medicala imediata si responsabilitatea pe care si-o asuma" a continuat politicianul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Raed Arafat demisie, #Raed Arafat demisie reactii, #Raed Arafat Ministerul Sanatatii , #demisie