Ziare.com

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem

de Lucian Lumezeanu
Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:38

   

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem
Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a sustinut o conferinta de presa, marti, in care si-a explicat decizia de a demisiona si a explicat care sunt problemele din noul proiect de Lege a Sanatatii.

Arafat a acuzat faptul ca acest act normativ va distruge ce s-a reusit in domeniul medicinei de urgenta, din cauza faptului ca deschiderea sistemului la competitie va aduce o scadere a calitatii si va dauna intereselor pacientilor. In opinia sa, asta inseamna ca va disparea orice control asupra sistemului.

Basescu il mustra pe Arafat

"Dintr-un sistem integrat (...) ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial, interesul comercial. O sa devina sistemul vulnerabil. Cand ai interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat, e un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2-3-4 ani", a afirmat acesta.

El a laudat actuala lege aflata in functiune si spune ca ea a fost laudata inclusiv de Banca Mondiala sau de specialisti din strainatate.

Raed Arafat a precizat ca pleaca din functie pentru a putea sa vorbeasca, adaugand ca ar putea lua 2-3 luni concediu fara plata pentru a combate proiectul de Lege a Sanatatii.

Raed Arafat, inlocuit cu Tudor Ciuhodaru

"Vreau sa spun la sfarsit "n-am plecat ca parasesc, plec ca sa pot sa vorbesc". O sa continui sa colaborez. Am vazut ce coleg o sa fie consilier - dupa ce s-a distrus SMURD in Iasi, acum o sa vad ce o sa fie", a anuntat doctorul.

Raed Arafat a demisionat

Raed Arafat a demisionat - vezi reactii

Ziare.com ti-a prezentat declaratiile lui Raed Arafat in format LIVE TEXT:

- Inca n-am murit

- Nu vreau sa intru pe niciun aspect politic, nu ma intereseaza, ma intereseaza ce se intampla pe linia decizie mele si ce s-a intamplat.

- Bunul simt a fost confundat de unii colegi din mass media cu teama.

- Nu pot sa intru in controverse nici cu domnul presedinte pe aspecte tehnice in doar cateva interventii telefonice.

- Nu sunt de acord cu punctul de vedere al ministerului in ce priveste sistemul de urgenta, va avea un impact negativ asupra lui cand orice control va disparea.

- Le multumesc celor care m-au sunat sa nu-mi dau demisia - iesind in afara sistemului voi putea sa apar sistemul de urgenta.

- Avem in functiune o lege foarte moderna (...) legislatia e unica parte tradusa de Banca Mondiala si copiata in alte tari.

- Daca iese propunerea comisiei Vladescu, aceasta lege va disparea. Legislatia secundara va disparea, dispare baza legala. Dispare capitolul integral despre corelarea SMURD cu Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne.

- Nu poti sa reglementezi relatia intre doua ministere doar la nivel de hotarare de Guvern, iti trebuie o lege.

- Aceste propuneri s-au discutat la nivelul ministerului. Noi punem intrebarea cum va fi conceptul viitorului medicinei de urgenta. Una e sa scrii pe hartie chestiuni generale, alta e sa stai ca un expert tehnic.

- Noi desfiintam o lege cursiva care are multe lucruri in ea.

- Daca un sistem functioneaza bine, un sistem care nu pot sa spun ca e perfect, cum majoritatea tarilor nu pot sa se laude cu sisteme perfecte. Multe tari ne-au laudat ca le-am luat-o inainte. Un profesor de la Universitatea din New York spune ca e un miracol cum s-a dezvoltat sistemul.

- Atrag atentia ca ne distrugem ce ave.

- E vorba de sistemul public de urgenta (...) daca vreau sa explic anumite chestii, trebuie sa inteleaga lumea ca avem un sistem de urgenta integrat, dar interdependent, nu pot sa spui ca SMURD ramane neafectat. Daca sistemul de urgenta e afectat, e afectat SMURD.

- Dintr-un sistem integrat (...) ajungem la un sistem in care va intra factorul comercial, interesul comercial. O sa devina sistemul vulnerabil. Cand ai interese comerciale si firme concurente, nu mai poti vorbi de un sistem integrat, e un sistem dezintegrat care se va dezvolta in 2-3-4 ani.

- E un bilet de dus fara intors. Am obligatia (...) sa avertizez si sa zic public acest lucru.

- In actuala lege am permis privatului sa intre.

- Statutul SMURD-ului: foarte multa lume a incercat sa se joace cu el. Spuneau ca e un ONG. Cine a vorbit stie foarte bine ce e SMURD - nu primeste fonduri de la Casa, ci de la MAI si Ministerul Sanatatii.

- Din '91, SMURD a fost al MAI.

- Pe alta linie, MAI stie foarte bine ce cheltuieste pe SMURD, cheltuiala e sub un milion de lei pe an pe rularea echipajelor. Nu vorbim de salarii.

- doua audituri ale Comisiei Europene au fost facute pe programe ale SMURD. E unul din cele mai cost-eficiente sisteme care exista. Sistemul e sudat, noua propunere il va rupe in bucati.

- De cand a venit propunerea legislativa am incercat sa atrag atentia, am incercat sa particip la primele 2 intalniri de la minister. Nu vreau sa va reproduc ce mi-au auzit urechile - ca sistemul de urgenta e nesemnificativ, ca doctorul Arafat nu a facut nimic.

- colegii nu au vrut sa ia in considerare propunerile.

- s-a insistat pe forma care exista fara nicio discutie pe ea

- mai e un aspect pe care trebuie sa-l clarific - am primit telefon de la domnul presedinte, cel mai probabil in baza unei reclamatii, cum ca doctorul Arafat e impotriva reformei - acest lucru nu se poate zice. Parerile le-am limitat la secorul de urgenta, telefonul s-a rezumat la discutie scurtav - asteptati sa scrie, vom avea o discutie

- am solicitat o intalnire, nu a mai avut loc. Cred ca pe sistemul de urgenta nu sunt neaparat cel mai avizat, sunt mai multi, dar trebuie discutat la nivel tehnic. Din pacate, colegii care au scris aceasta propunere, niciunul nu are cea mai mica experienta in asistenta medicala de urgenta.

- nu stiu ce va fi sub aceasta propunere legislativa, ce va insemna sa reimplementam un sistem. Sunt N intrebari pe care le pun membrii comisiei.

- investitiile si licitatiile: tot indus de cei trei colegi, mai ales de unul, ca sistemul de urgenta s-a cheltuit imens, dar nu a produs efecte. S-au cumparat ambulante in 2007, in numar mare, parcul autor era total distrus. Investitia, in jur a 15 lei pe cap de locuitor in Romania. In 2009 am inceput sa luam ambulante cu numar mult mai mic, stam bine acum, am luat cu 3 lei pe cap de locuitor, in 2001, tot cu 3, s-a adaugat si elicopterul. Daca 2-3 lei sunt sume imense...trebuie sa stim ca sanatatea costa.

- la momentul actual avem un parc relativ nou, am intrat intr-un program de dotare, din 4 in 4 ani (...) numai in ultimii 4 ani, pe linia SMURD suntem la 200 de echipaje - acest lucru e crestere de capacitate.

- in Salaj, numarul a crescut cu 30%, lucram treptat, nu merge sa spunem ca brusc vor aparea sute de ambulante, inseamna sa le finantam.

- limitarea a doua ar fi resursa umana - daca nu ai personal instruit, nu vei avea ambulante, vei avea masini de transport. Trebuia sa incepem cu instruirea personalului de ambulanta.

- la costurile licitatiilor, trebuie sa clarific - am dus 3 licitatii - una in 2007, una in 2008, la care am luat numar redus, din cauza schimbarii cursului euro-leu.

- fata de prima achizitie pretul a scazut cu 15-20% din cauza cresterii competitiei. Ambulantele pe care le avem sunt cu cel putin 20-30% mai ieftine decat cele din Franta. Colegii din Franta ne lauda

- cine are de afirmat ceva trebuie sa vina sa documenteze.

- dorm linistit pentru ca stiu ca n-am gresit. Intr-adevar, s-a muncit mult in minister sa ajungem la acest nivel

- o sa tin o conferinta de presa ca sa explic evolutiile intre 2007 si 2011 in sistemul de urgenta.

- intrebarea mea e - de ce modificam ce merge? Don't fix what is not broken. Sistemul de urgenta e intr-o evolutie si e inca dependent de oameni, de mai multi actori. Un sistem ca sa ajunga matur ii trebuie ani de zile. Suntem intr-o faza avansata de evolutie, acum "Stop, intoarce-te!".

- nu trebuie sa uit si vreau neaparat sa multumesc tuturor care au sprijinit actualul sistem, inclusiv actualul Guvern. Noi aici ne luptam pe niste idei si concepte care vor avea impact in viitor. Sa nu uitam ca e unul din putinele lucruri care e transpartinic, am servit cu 5 ministri - toata lumea are semnatura pe acest sistem. E rodul unei activitati comune, ar trebui lasat sa mearga mai departe.

- ne temem de ultima deschidere pe piata libera - ultimul bastion cade, devenim pe principiul aprozarurilor.

- pe aceasa cale vreau sa le multumesc tuturor care m-au sprijinit (...) vreau sa spun la sfarsit "n-am plecat ca parasesc, plec ca sa pot sa vorbesc". O sa continui sa colaborez. Am vazut ce coleg o sa fie consilier - dupa ce s-a distrus SMURD in Iasi, acum o sa vad ce o sa fie

- baza de discutie e banul si comertul in loc sa fie devotamentul. Nu inseamna ca sunt nici stangist, nici comunist, inseamna ca tin cu bolnavul. A aplica principiul concurentei pe sistemul de urgenta e straniu si ciudat, unul care face stop, intra in coma nu stiu cum va face alegere, el e inconstient, altul suna la 112.

- libera alegere in sectorul public va fi foarte greu de realizat.

- eu am postul in spitalul din Mures, o sa ma intorc la el, dar e posibil chiar sa cer concediu fara plata 2-3 luni sa pot face dezbatere pe aceasta lege. Am incercat tot posibilul din interior. Va trebui sa ies afara ca sa-mi zic punctul meu de vedere.

- modelele sunt multe, niciodata nu iei copy paste un model, trebuie sa evaluezi impactul. In Suedia functioneaza doua sisteme - am scrisoare in care un profesor imi descrie ce au patit - "mi-as dori sa fie cum a fost inainte". Totul devine din prisma doar financiara. sectorul de urgenta in Romania, unul din cele mai stabile

- s-au facut pasi uriasi sa controlam costurile

- se vulnerabilizeaza sistemul, nu vom mai avea acelasi sistem ca pana acum, in al doilea rand, lumea greseste cand spune ca atunci cand vine privatul vine calitate mai buna.

- e greu sa lucrezi pe urgenta pe concurenta - comerciantul va vrea sa faca profit.

- alta chestie de impact pentru pacient - daca acum are un sistem de urgenta clar, suna la 112, vine masina, in viitor il va trimite la un dispecerat integrat - comerciantii vor spune ca sunt discriminati. Pe pacient, sistemul va fi mai slab

- noua propunere nu prevede timpi de reactie. Sunt mai multe aspecte care vor avea impact

- mai e un aspect - personalul medical - l-am creat dupa un model din Franta si l-am limitat la cursuri si instruire bine limitata in interiorul MAI. Maine s-ar putea sa gasesc personal instruit la nu stiu ce scoli. Nu mai avem control. La pompieri avem un control foarte strict.

- maine o sa ne trezim ca si personalul paramedical pleaca la firmele de bodyguarzi.

- alt aspect - unitatile de primiri urgente - cu cat deschizi la competite, or sa ia de la tine medici si personal si tot.

- impactul poate sa fie in varii feluri si in varii metode. Putem inca sa crestem la mai bine.

- astazi dimineata am trimis demisia la primul ministru, nu am ce sa reprosez la nimeni, doar ca trebuie sa asculti parerea unui expert.

- daca noi vrem sa deschidem totul la concurenta, e alta viziune

- plec trist ca nu am terminat ce am inceput, dar si mandru, cu capul sus.

Controverse cu Basescu

Presedintele Traian Basescu l-a criticat luni seara pe fondatorul SMURD, subsecretarul de stat Raed Arafat, pentru faptul ca face declaratii publice impotriva noii legi a Sanatatii si acuza Guvernul de "interese clientelare" in loc sa vina cu observatii pertinente.

Basescu il mustra pe Arafat

Interventia sefului statului l-a facut pe Raed Arafat sa declare ca, in aceste conditii, se gandeste serios sa demisioneze.

"Am sa ma gandesc, vad ca deranjez si deranjez serios. (...) Eu cred ca pana maine trebuie sa ma gandesc foarte serios sa vorbesc din afara sistemului(...)Nu ma apar pe mine, eu maine pot sa imi gasesc un loc imediat si cu plata mai buna. Este clar ultima batalie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenta in Romania", a declarat Raed Arafat, inainte de incheierea emisiunii.

Cine este Raed Arafat

Raed Arafat e un medic specializat in anestezie si terapie intensiva, de origine palestiniana care a emigrat in Romania in anul 1981.

Arafat a urmat cursurile Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca si s-a specializat la Targu Mures si Cluj-Napoca in anestezie terapie intensiva. El a devenit cunoscut opiniei publice pentru faptul ca a infiintat Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare, la Targu Mures, in anul 1991.

In 23 august 2007 Arafat a fost numit in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii de catre premierul Calin Popescu Tariceanu. El a ramas in functie in toate guvernele care s-au succedat de atunci.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12507 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
87 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu exista manager mai prost decat statul.

Argumentul cel mai des utilizat privind subfinantarea bugetara nu sta in picioare,pentru ca cel putin in ultimii 10 ani, bugetul alocat a crescut de peste 8 ori,fara nici un fel de imbunatatiri.
O spaga in sistemul de stat ramane mult mai "scumpa" decat achitarea serviciului medical echivalent la privat.
Presedintele Traian Basescu vrea o reforma după modelul sistemelor de sanatate de la nivel european, find un adept declarat al unui sistem mixt;in care statul imparte costurile si beneficiile cu sectorul privat.
In timp ce demisionatul Raed Arafat subsecretar de stat din Ministerul Sanatatii considera ca totul trebuie pastrat la stat.

Ghinionul principal al proiectului Legii Sanatatii este faptul ca a intrat in dezbatere publica intr-un an electoral.
Opozitia va incerca chiar cu mai mult patos să-l desfiinteze si sa-l aduca in derizoriu...exact la ceea ce se pricep de minune Ponta si Antonescu.

 

O lectie de viata, seriozitate si principialitate

de la un om nascut arab dar care acum ne doveste ca e Roman

 

da Jerome

dar are si o problema "minora " ,....nu e penticostal .
Ghinion .

Nu cred ca este important...

Ca-i arab, roman sau "penticostal" sau mai stiu eu ce.
Faptul ca este OM conteaza.
Si nu pot sa fiu de acord cu el ca pleaca prin demisie.
Ceea ce facm noi toti aici si el prin ziare si televiziuni este normal.
Adica "discutam" un proiect de lege, ne spunem parerile, incercam sa ni le impunem pe ale noastre samd.
Nu cred ca este nici un motiv de demisie sau de taiat venele cu lama in baie.
Mai ales cand in felul asta ii faci loc unuia ca Ciuhandru... ce ***?!
Basescu are modul ala specific de a spune in fata ce crede dar... sunt convins ca amandoi si noi toti pe aici nu avem decat intentii bune. Poate doar am cam uitat sa ii ascultam si pe ceilalti... parerea mea-care este!

Arafat, o rima

cu care trebuia prins un peste mult mai mare, dupa ce toata doctorimea a asistat muta la un spectacol gratuit , unde un arab promitea sa-si faca harakiri, pentru ca asa scrie in coranul de partid .
Doctori buni, ARAFAT SI BACALBASA ....sa nu-i pierdem ca pe Haissam

E simplu pentru toti romanii,Basescu sau viata?

Iata aici cea mai buna ilustrare a atentatului lui Basescu la viata,nu la Arafat:
http://www.kamikazeonline.ro/wp-content/uploads/2012/01/base-si-arafat.jpg

Desi arab devenit roman varat in politica

A ramas intai de toate OM

Arafat trebuie sprijinit ,o demisie in bloc a

tuturor medicilor , din sistemul de urgenta, ar spala rusinea sanatatii romanesti !!!!

Se implinesc poftele lui Zeus...

Un adevarat om neangajat politic ce si-a dat toata capacitatea pentru a pune pe picioare un sistem deosebit de bun SMURD pentru salvarea de vieti omenesti in timp util.
Tocmai asta este problema ca nu este angajat politic in gangul mafiot pdl si in consecinta nu se tine cont de parerea lui.Cu actuala putere ce lupta pe toate ;fronturile; impotriva propiului popor distrugand invatamantul,sanatatea,economia,agricultura nu te poti astepta decat la demolari.
De acum inainte fiti ff atenti pe unde mergeti ca in caz de acident o sa muriti,cu vrerea poftei lui Zeus,pana vine o salvare.

Pacat de el ca este profesionist,dar atunci cand un

meserias se da buricul pamantului farmecul dispare!

Atat SMURD cat in general sistemul de sanatate,nu ar

avea de suferit daca se va implementa noua lege,care de

fapt

este in acord cu Ue!Dimpotriva!

Inca o data regrete pentru acest om,care dupa demisie

ataca sistemul!

Marile caractere se etaleaza la ora de...rezistenta

materialelor!

Orice om de pe Terra nu este de neinlocuit!

Felicitari, d-le Arafat

Ca nu v-ati tiganit cu machitorul.

Fratilor, in interventia de la realitatea de aseara poate ca prezidelul era sub influenta bauturilor alcohahalice ca prea i-a fost exagerata reactia. Zic si eu...

Cred ca daca dupa alegeri vom afla cine se ascunde

in spatele lui Jerome, putem face preinfarct,pentru ca

nu stiam pe cine tinea in brate ziare.com!

dr Arafat trebuia sa demisioneze inainte de a

spune tot ce a spus la TV!

In mod normal nu poti sa fii si in minister si impotriva ministerului, chiar daca ptr unii politicieni din opozitie este normal !!

este un cetatean ceva mai sus de tine - din toate

punctele de vedere --

care spune cel mai bine :
globedreamer astazi, 15:15 ;

Devin iritabil atunci cand citesc expresii si exprinari de genul asta , care nici polemica nu inseamna , nici parere exprimata .
Ci numai invective de prost gust .

Doctorul Arafat este corect : poate critica fiind numai in afara sistemului , aici Dl Presedinte a gresit , pt ca la noi asa este conceput sistemul : sa fie solidari in totalitatea guvernului .

In fond , este o propunere legislativa , nimic mai mult si Dl Arafat este nu numai un cetatean care a creat - dezvoltat un sistem care salveaza vieti ci si un om de conceptie legislativa . Se va dovedi asta .

Vom avea parte de o dezbatere extraordinara din care noi , pacientii romani vom avea numai de castigat .
Sa-i multumim Dl doctor Arafat pt grija fata de noi , pt sacrificiul temporar , sa-l intrebam daca are mijloace de subzistenta si sa-l ascultam .
Si pe el , si pe altii , fara prejudecati .

"MERITOCRATIA", BAT-O VINA!

Pacat, Domnule Doctor Raed Arafat! Felicitari pentru ce ati creat pana acum, in slujba romanilor! PACAT, Domnule Presedinte! Interventia trebuia sa vina din partea Premierului! "Superb" an, 2012! Se simte deja mirosul cauciucurilor arse! Fumigene cat cuprinde, numai de dragul salvarii trandafirilor ilicieni! Trebuie salvati TOTI, nu? P.S. Misiunea "pupat Piata Endependentei" creste vazand cu ochii! Raman la ideea ca, daca tinerii nostri nu se vor impune intr-un nou partid, ONEST, cu vocea deciziei Doamnei Monica Macovei la varful organizarii si administrarii lui, fara epoleti si cizme sub sutana la nivelul primelor 3 cercuri, avem o sansa! Altfel, adio vis! Succes, copii! INDRAZNITI! Romania profunda va va sustine suflul si sufletul daruit patriei voastre si meritosilor ei!

 

parerea

delirezi, aici e vorba de marlania prezidelului tau, cel iubitoriu de oameni proofi, nu de iliescu.

DRAGULUI DRACULESCU,

Este Presedintele Romaniei, colega, nu al meu! Tot n-ai inteles dupa 7 ani? Iar cauza "meritocratiei" se afla in regimul Brucan-Ilici, impus Romaniei de acesti doi malefici!

parereo,

ca de obicei, ocrotesti criminalismul dictatorial in romania ultimilor ani, in nici un caz iliescian.
Fizic, ministrul transporturilor a adus minerii in bucuresti, cu trenurile

voi cu minciunile voastre va discreditati mereu

si va dati arama pe fata : Basescu nu avea competenta in transporturi feroviare in '90 ;
el era numai pe naval .

Dar ... nu pt defaimare sunteti voi platiti !??

Faci un foarte mare rau deturnand atentia romanilor de la discutiile referitoare la sanatate .

sa-l urmarim pe Dl Arafat , care spune ceva !

ia uite dl ghilotina ce spun ziarele vremii

In dimineața zilei de 25 septembrie, in jurul orei 10.00, minerii din Valea Jiului au ajuns in Gara Băneasa cu mai multe garnituri de tren, in posesia cărora au intrat prin violențe și incendieri. La aflarea veștii că minerii se indreaptă spre capitală, primul ministru și președintele au incercat mai multe manevre de impiedicare a acestora de a ajunge la destinație
ghici ghicitoare, cine era ministrul transporturilor, nu cumva basescu?????????

de 20 de ani se distruge in tara,si ce a fos bun

tradatoriii de tara nu se lasa pana nu distrug totul...
si vand totul la straini...si indatoreaza tara pe veci

inca nu am murit?!

nu e timpul trecut!intai moare justitia(io zic ca a!)apoi statul de drept(tot a!)restul vine de la sine!

bravo prezidentule

ai "ciuruit" si smurd-ul.un fleac!in loc sa incepi reforma cu un sistem computerizat national pentru ca *** din cimitire sa nu mai primeasca algocalmin compensat,tu ai demolat si ceea ce mergea cat de cat.ai auzit de murphy?asta a spus ca daca un aparat merge,nu incerca sa-l repari!ma rog,poate la desenele tale animate nu se prezinta asemenea nimicuri!

"inca n-am murit"

Imi place remarca. Sa va dea Dumnezeu putere dl. Arafat, toata stima!

 

toata stima pentru dr Raed dar nu uitati ca toti cei

care salveaza vietile oamenilor sunt ROMANI!!

partz !

trebuie tu cumva sa o dai pe "portocaliu " .
vax albina

bai tovarase Cronos

de ce trebuie sa fii xenofob ? oricum, voi prin distrugere, cica creati Romania moderna si reformata ! decat asa Romanie mai bine lipsa !
PS daca nu era Raed, in veci nu aveam serviciu smurd !

ba Cronos bashesc

ai uita micul amanunt ca si Radu Arafat este cetatean roman... mult mia roman decat videanu. berceau. udreaa si EBA luati impreuna!!

@cronos

bravo domnule!fara matale si prezidentul ce s-ar fi ales de ROMANELA?eu credeam ca suntem tratati de cetateni din Tanganica!bine ca mi-ai spus,de acum nu mai formez prefixul Tanganicai si pe urma 112!

alo domnu' Blaga

poftiti, la asta sa vina inapoi tinerii Romani ? Cind un om exceptional, care a realizat cit nici un om politic sau adminsitrator din Romanica, cu initiativa cu idei si talent, e maturat de niste terchea berchea, ma scuzati dar nu vad cine e fraier sa isi piarda tineretile si vremea incercind sa lupte in si pt. tara in conditiile astea. RUSINE !

 

:)

Blaga s-a referit la fisu' si probabil la Eba pe cind isi va termina mandatul de "cititoare de hartii " pe la Bruxelles ......a fost corect omu' nu-i asa ?
Sunt tineri si tineri ....depinde la care te referi .
Fi sigur ca "puiu " lu' Nea Blaga nu va umbla cu CV-ul in mana si va bate pe la usi .
Aiureli portocalii .

@delta

Tinerii romani trebuie sa se intoarca in tara sau sa ramana in tara pentru a lupta impotriva actualului sistem, precum si impotriva unora ca Basescu, Boc, Blaga, Udrea, Antonescu,Ponta, Iliescu, Nastase, alaturi de Arafat sau asemenea lui.

Tudor Ciuhodaru, noul consilier pe probleme de Urgență: Mortalitatea

a crescut cu 39% de la inființarea SMURD !

Tudor Ciuhodaru, noul consilier pe probleme de Urgență, a declarat, marți, pentru B1 TV, că mortalitatea a crescut cu 39% de la inființarea sistemului SMURD și că există lucruri in sistemul medical de urgență care pot fi perfecționate.

Acesta a explicat, vizavi de noua lege a sănătății, vorbind direct către romani, că aceștia n-ar trebui să fie interesați de numele de pe ambulanțele care vin să-i preia, ci doar de a ajunge in siguranță la spital.

"Nu se schimbă nimic pe sistemul de urgență, urgența este gratuită și nu vă interesează practic ce ambulanță vă ia din fața casei. Este important să ajungeți in siguranță la spital. Mă uit pe statistici, mortalitatea a crescut cu 39% de la inființarea sistemului SMURD, sunt lucruri care pot fi perfecționate", a spus Ciuhodaru.

Invitatul a adăugat că sistemul medical este intr-o stare deplorabilă de 20 de ani, iar noua lege a sănătății este un prilej pentru găsirea de soluții.

"Sistemul medical merge prost pentru că de 20 de ani poate sunt aceiași oameni care-l conduc. Eu cred că trebuie inceput cu acest proiect legislativ, sunt convins că impreună cu cei care vor să se alăture acestui proiect se vor găsi cele mai bune soluții. Ințeleg că domnul Arafat a avut o problemă, că a fost numit politic in altă guvernare. Nu se desființează nimic, serviciul medical de urgență rămane gratuit, s-ar putea chiar să asigure mai multe servicii", a adăugat noul consilier.

bre, adevar

mortalitatea a crescut pentru ca de fapt smurd-ul se prezinta la urgente.inainte venea doar medicul legist sa constate decesul!in plus,de cand s-a infiintat smurd-ul, multi romani au devenit "soferi",iar altii au inceput sa ia droguri si etnobotanice.de cand cu criza a crescut si consumul de vin ghiurghiuliu!daca tu nu vezi ceva asta nu insemna ca nu exista.in momentul in care incepi sa vezi iti creste statistica!

ce frumos visezi...

tu crezi ca de-aia vor ei sa se intoarca romanii in tara? ma faci sa rad... au nevoie de cat mai multi da' inculti ca sa zic asa... De un' sa mai fure PDL-ul daca pleaca cetatenii? ha?

ei si tu

chiar crezi ca nu stiu ?

Ghita_Bizonu & Braian_TASESCU

v-as ruga sa nu interpretati mesajul meu ca pe unul xenofob ci ca pe un apel la a nu uita ca SMURD este mai mult decit dl Arafat!

Dl Arafat este un medic profesionit ceea ce nu este tot una cu a fi un profesionist in politicile de sanatate!
Personal cred ca nu poti fi impotriva sistemului atita timp cit lucrezi in sistem!!
De aceea demisia d-lui Arafat era normala atita timp cit domnia sa nu agreeaza noile schimbari! Am convingerea ca dr Arafat isi va putea apara mult mai bine punctul de vedere din pozitia fondatorului SMURD decit cea a secretarului de stat!!

De acord odata cu Jerome

Este un semnal de alarma serios asupra celor ce se intampla la nivel inalt in tara asta ACUM!
Indiferent de cat de bine sau de prost este informat Basescu, atitudinea lui da dovada clara a incercarii de a amaneta tara. Se pot face intotdeauna compromisuri folosul TARII nu doar a clasei politice!
Ma mir ca nu-i spune si lui Isarescu cum sa guverneze Banca Nationala.
Ideea de a nu mai vota deloc devine din ce in ce mai atragatoare!!!

 

karma !

dute la vot nu conteaza cu cine votezi, numai voteaza ! pdl-ul pe asta mizeaza, pe lipsa de la vot ! fii cetatean responsabil si voteaza !

of, Karma, dar asa a facut mereu!

el le-a spus tuturor ce si cum sa faca, el stie cel mai bine! n-ar fi problema daca ar sti, dar nu stie, a distrus si ce mai aveam, de bine de rau!masurile lor sunt gresite, gresite esential si la amanunt, nu stiu sa faca nimic! am vazut decizii de pensii ale pensionarilor militari, calculate dupa legea lor, au crescut pensiile cu peste 1000 de lei! asa ceva nu se poate, au facut gresit legea, scopul era sa le scada. peste 10 milioane de lei la o pensie, este absurd, nu au cum sustine asa ceva! asa fac acum si cu legea sanatatii, am auzit niste oficiali de la guvern, habar nu au, habar nu au ce implica, cum se va realiza si cu atat mai putin cat o sa coste. in plus, distrug un sistem care era foarte bun! sunt ingrozitori!

@ioaniiiiii(nu pot sa numar exact)

mare dreptate ai!ti-am dat 5 stele.

Raed Arafat - un om cu mare credibilitate

Basescu - credibilitate spre zero, are numai de pierdut pd-l din aceste contre

 

Fara discutie ,

noua lege trebuie sa preia tot ce a creat dl.Raed Arafat si sa protejeze acest sistem .

 

SPALAREA JAFULUI,

In ce sistem poate sa inoate cel mai bine, daca nu in sanatate? Cate clinici vom viziona urcand la stele?! Cate hoteluri-SPA vor creste pe la Herculane, Techirghiol?! Din banii cui, credeti, dragilor? Obtinuti din salariile "oneste" a celor 22 de ani de rit ilician, evident! Pana si Vintu asteapta semnalul! Ce sa mai vorbim de Patriciu, Roman, Nastase, Tiriac, tradiceanu si gastile cu epoleti si temple din spatele lor! De la mormon la securist, de la penticostal la fost sef la butelii, de la popa ortodox la popa catolic, vor INVESTI in Romania, jaful romanesc!

 

M-ai este de furat in Romania!

Basescu propune urgente gratuite care vor fi de 3 ori M-ai scump decontate de Casa de asigurari de sanate. Pina una alta nu s-a impiedecat de un ciot profesionistul Arafat. Arafat il propun Ministrul sanatatii din umbra pentru USL.

 

Pai astia (USL) au deja un guvern de umbre !

.

Doctorii;comunisti v.s. capitalisti

In comunism,doctorii erau tratati ca si capitalisti(erau in topul veniturilor,nu -i stresa Partidul cu munci specifice(cules porumb,etc)pentru ca trimiteau ...asistentele.In capitalism(Acum)nu se vor reformati.Le este bine cu sistemul(mai ales celor de la varf)>Reforma propusa este doar inceputul.Daca avem sange-n pix ,suntam etapele ,si devenim seriosi

 
 

Mardelu sa iasa chiar daca facem totu praf!

Inca avem un serviciu de Urgenta care functioneaza.In curand nu o sa mai avem.
Asa cum nu mai avem o flota maritima (de pe vremea lu Carol I Romania s-a straduit sa aiba o flota...).
Ei si ce daca nu mai avem si nu vom mai avea? Cine trebe va avea mardelu gros!!
meritocratie ba! Adica veine un neica nimeni , unu Arafat si face un amarat de SMURD acolo si apoi pune pe roate Salvarea Asa ca este timpu sa vina un meritocrat care sa dea astea altor meritocrati ca sa faca si ei un mardel colea. Ma intreb daca Cocos meritocratu parcarilor bucurestene nu va performa si de data asta ...

 

ptr globedreamer

Sigur ca nu are importanta ce este ( vezi enuntul meu legat de penticostal ) .
Asa este si ai dreptate ....intr-o societate normala in care bunul simt predomina .
Insa daca urmaresti atent "faptele" si ai rabdare ....vei vedea "elanul " cu care "penticostalitatea " razbate peste tot de cind sunt portocalii la putere.
Legat de dezbatere ...orice om ce urmareste evolutia comunitatilor , natunilor , etc ...citeste un pic de istorie , putin despre ideologii s.a.m.d....nu ma dau "mare" pe-aici ...n-are rost , e prea portocalie ambianta ....va putea sa-si dea seama ca educatia , sanatatea si ordinea publica trebuie sa ramana "stangiste " intr-o societate care vrea binele individului iar restul activitatilor sa fie mai "dreptace " ( vorba aia ) pentru a se crea concurenta si calitatea .
Vezi exemplul tarilor scandinave .
Un lucru e cit se poate de clar ...cind ai doi tamplari in sat nu mai faci 3 firme de tamplarie ca nu ai cine sa fac treaba in ele ...asta o data , ....a doua oara , daca sunt inginer ....il las pe horticultor sa-mi spuna ce flori sa pun in geam ....nu pun palmieri pe casa pentru ca asa vreau eu .
Dai pr-ostului putere ....si te aranjeaza pe vecie ....recte vezi ce-au facut comunistii in '50 cu intelectualitatea tarii .
Nu-i nimic , nu invatam ....sa ne fie de bine .

 

de ce a promovat Base legea sanatatzii!?

Nu are drept de initziativa legislativa!!!
http://www.hotnews.ro/stiri-8866999-adrian-nastase-scris-judecatorilor-ccr-presedintele-nu-poate-avea-initiativa-revizuire-constitutiei.htm

 

Bombo a scris? Pai el parca era specialist in numarat oualele!

.

 

Cine nu-l cunoste pe Arafat, sa citeasca articolul asta

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9666229-fanaticul.htm

Un om dedicat cu trup suflet si avere muncii sale...

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor