Initiatorul Legii Sanatatii: Arafat a refuzat dezbaterea, e vina lui

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 12:59
2448 citiri
Initiatorul Legii Sanatatii: Arafat a refuzat dezbaterea, e vina lui

Cristian Vladescu, unul dintre initiatorii Legii Sanatatii, sustine ca dezbaterea publica a acestui proiect a fost constant amanata din cauza ca Raed Arafat a refuzat sa discute daca nu se schimba prevederile asa cum doreste el.

"Legea a ajuns in perioada Sarbatorilor (in dezbatere publica - n.red.) din cauza domnului Arafat, care s-a opus timp de doua luni de zile sa fie pusa in dezbatere. E nefericit lucrul acesta, dar dezbaterea are loc acum", a declarat, la RFI, Vladescu.

Intrebat cum comenteaza informatiile conform carora ar fi refuzat sa participe la dezbaterile la care era prezent si Arafat, Vladescu a spus ca sunt false.

"Domnul Arafat s-a ridicat de la dezbateri, spunand ca daca nu se accepta ce doreste dansul, dansului spunandu-i-se ca poate sa scrie legea asa cum o doreste domnia sa, tinand cont de un singur lucru: posibilitatea de a deschide sistemul, astfel incat pacientul sa aiba mai multe optiuni, sa-i creasca accesibilitatea si cu resursele existente sa se poata face aceste lucruri. Domnia sa s-a ridicat, a plecat si a spus ca va trece Urgenta la Ministerul de Interne. Si acesta a fost sfarsitul discutiei", a mai spus Vladescu.

Personalul de la ambulanta de stat mai bine trece strada, decat granita

Initiatorul controversatei legi a fost rugat sa comenteze si declaratiile lui Arafat care spune ca, in alte tari unde s-au intamplat lucruri similare, salarizarea este redusa sistematic si, per total, aceasta meserie devine neatractiva.

"Asta trebuie si dovedit. Eu tocmai v-am spus ca ramane sub controlul strict al statului sistemul 112 si daca acceptam c-o sa intre ambulante publice private, dar nu ale Ministerului Sanatatii, personalul daca pleaca de la actualele structuri si se duc la ambulantele private, e mult mai bine sa plece la ambulantele private din Romania, decat sa plece in Franta, in Germania, in Italia, ca daca nu sunt multumiti de salariu, pleaca. Daca cumva salariile sunt mai bune in sectorul concurential privat, fara sa intervina in sistemul 112, eu cred ca-i mai bine sa treaca strada, decat sa treaca granita. Deci raman in sistem", a explicat Vladescu.

Citeste mai mult despre Cristian Vladescu: Arafat a refuzat dezbaterea, e vina lui pe RFI.ro

Citește și:
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...