Arafat acuza: Functionari care inca lucreaza in Ministerul Sanatatii au impiedicat cumpararea de ambulante

Joi, 27 Iulie 2017, ora 11:18
3368 citiri
Arafat acuza: Functionari care inca lucreaza in Ministerul Sanatatii au impiedicat cumpararea de ambulante
Foto: Facebook / Raed Arafat

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat sustine ca a existat un program multianual pentru reinnoirea parcului de ambulante, care nu a putut fi realizat din cauza unor functionari din Ministerul Sanatatii, dintre care unii inca sunt in institutie.

Intrebat, la Digi24, in legatura cu ambulantele care raman de multe ori in pana, Arafat a raspuns: "Noi am avut acolo acord-cadru din 2010-2011, care trebuia sa mearga pe patru ani, nu trebuia sa se ajunga la faza asta si, intr-adevar, acolo s-au coalizat mai multe persoane si, la fiecare data cand rezolvam o problema pe care o creau, creau alta problema".

Solicitat sa precizeze cine erau acele persoane, Arafat a spus ca este vorba despre "functionari din interiorul Ministerului Sanatatii", refuzand insa sa dea nume, dar mentionand ca o parte dintre acestia inca sunt in minister.

El a apreciat ca posibile motive ale atitudinii functionarilor din MS in cazul cumpararii de ambulante ar fi teama, faptul ca nu voiau sa semneze sau acela ca aparau alte interese.

"Asta nu pe mine trebuie sa ma intrebati, pentru ca unii poate ca erau speriati sa semneze, altii nu voiau sa o faca, altii poate aparau alte interese, nu stiu. Problema noastra e ca am avut un program superb multianual, pe care nu am reusit sa-l realizam si de asta suntem aici", a raspuns Raed Arafat, intrebat in legatura cu motivele pentru care functionari din MS au creat dificultati in aplicarea programului de achizitie.

Si in urma cu doua luni Raed Arafat a acuzat de sabotaj Ministerul Sanatatii, subliniind faptul ca lipsa ambulantelor sau starea proasta pun in pericol viata pacientilor.

Fostul premier Sorin Grindeanu a spus ca nu sunt bani, iar ulterior a gasit o solutie, insa actualul premier, Mihai Tudose, a declarat ca problema nu a fost rezolvata.

#achizitie ambulante functionari minister, #innoire parc ambulante , #Ministerul Sanatatii