Arafat: Medicii pleaca si din cauza lipsei de incredere

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 11:05
1695 citiri
Arafat: Medicii pleaca si din cauza lipsei de incredere

Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, intr-o emisiune difuzata duminica, faptul ca medicii tineri din Romania pleaca in strainatate si din cauza lipsei de incredere a sistemului in ei, care le amana foarte mult sansele de afirmare.

"Veniturile lor sunt un motiv de plecare, alt motiv e evolutia in cariera lor, modul in care interactionam cu medicii tineri, lipsa de incredere in ei.

Intr-un spital, ca sa aiba lumea incredere in tine - la noi, la apogeu un medic ajunge la 45 de ani", a spus Raed Arafat, la PRO TV.

(...)Si ministerul are un rol in anumite aspecte, al doilea lucru e la nivelul institutiilor de invatamant medicale, la care trebuie sa se schimbe modul lor de pregatire in rezidentiat", a adaugat seful medicinei de urgenta din Romania.

El a dat si exemplul unei directive prost interpretate, care ii impiedica pe medicii tineri sa profeseze in Romania, dar care le permitea acest lucru in Occident.

"Un exemplu, s-a corectat chiar pe vremea ministrului Cseke. Daca un medic nu intra la rezidentiat, nu poate face nimic. Multi din acesti medici tineri care nu au intrat la rezidentiat plecau in Franta, Germania, la noi nu erau recunoscuti ca medici. Ni s-a spus ca e o directiva europeana. Dupa foarte multe presiuni asupra unor persoane, am descoperit ca era o interpretare extrema a directivei, nu zice asa ceva. Atunci am corectat si am dat 2 directii - sa poti fi angajat ca un fel de medic stagiar si daca esti in anul 3, sa poti sa profesezi la nivelul tau, de anul 3", a explicat Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Arafat plecari medici, #Arafat medici tineri incredere , #Ministerul Sanatatii