Raed Arafat: Este foarte greu sa faci o miscare in sistem, auzi foarte des "nu"

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 21:20
4455 citiri
Raed Arafat: Este foarte greu sa faci o miscare in sistem, auzi foarte des "nu"

Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, marturiseste ca se confrunta cu numeroase obstacole in incercarea de imbunatati serviciile medicale. "Este foarte greu sa faci o schimbare in sistem", spune Arafat.

"Nu exista solutii care sa schimbe lucrurile peste noapte. Acum, trebuie sa redam increderea populatiei in sistemul medical, in medici. Daca sistemul de urgenta a ajuns unde este s-a intamplat multumita populatiei, in primul rand", a declarat ministrul Sanatatii la Money.ro TV.

Arafat a incercat sa explice si de unde provin problemele cu care se confrunta sistemul de sanatate.

"Cauzele problemelor din sistemul de sanatate sunt profunde, au evoluat pe parcursul anilor. Una dintre ele este procentul mic din PIB alocat pentru sanatate. Nu stiu de ce este atat de mic, mult sub media din Uniunea Europeana. Eu sper sa ajungem de la 3,5% din PIB, cat este acum, nu la 8% cat este media europeana, dar macar la 5- 6%, in cativa ani. Ar fi un impact imens. Insa,decizia ar trebui se se ia de sus, de la nivel de parlament", a spus Arafat.

O alta problema identificata de ministrul Sanatatii este rigiditatea si birocratia din sistem, din minister.

"Este foarte greu sa faci o schimbare in sistem, auzi foarte multe "nu"-uri, "nu se poate", "asta nu merge", etc. Si treaba asta o spun oameni de la nivelurile inferioare, nu cele superioare, care ar putea sa blocheze deciziile. Pur si simplu nu te ajuta sa gasesti solutii", a mai dezvaluit Arafat.

Raed Arafat, ministru al Sanatatii - Basescu a semnat decretul, urmeaza investirea

Raed Arafat a fost numit ministru al Sanatatii in urma cu o saptamana. PremierulVictor Pontaa declarat atuncvi ca Arafat "nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie, dar a acceptat numirea".

Raed Arafat explica de ce a acceptat sa fie ministru al Sanatatii

Arafat a fost rugat sa preia Sanatatea dupa demisia luiVasile Cepoi, la inceputul lunii octombrie, insa atunci a refuzat functia politica, premierulVictor Pontafiind cel care a preluat interimatul.

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: Ziare.com