Ziare.com

Raed Arafat: Este foarte greu sa faci o miscare in sistem, auzi foarte des "nu"

de Ovidiu Albu
Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 21:20

   

Raed Arafat: Este foarte greu sa faci o miscare in sistem, auzi foarte des "nu"
Ministrul Sanatatii, Raed Arafat, marturiseste ca se confrunta cu numeroase obstacole in incercarea de imbunatati serviciile medicale. "Este foarte greu sa faci o schimbare in sistem", spune Arafat.

"Nu exista solutii care sa schimbe lucrurile peste noapte. Acum, trebuie sa redam increderea populatiei in sistemul medical, in medici. Daca sistemul de urgenta a ajuns unde este s-a intamplat multumita populatiei, in primul rand", a declarat ministrul Sanatatii la Money.ro TV.

Arafat a incercat sa explice si de unde provin problemele cu care se confrunta sistemul de sanatate.

"Cauzele problemelor din sistemul de sanatate sunt profunde, au evoluat pe parcursul anilor. Una dintre ele este procentul mic din PIB alocat pentru sanatate. Nu stiu de ce este atat de mic, mult sub media din Uniunea Europeana. Eu sper sa ajungem de la 3,5% din PIB, cat este acum, nu la 8% cat este media europeana, dar macar la 5- 6%, in cativa ani. Ar fi un impact imens. Insa,decizia ar trebui se se ia de sus, de la nivel de parlament", a spus Arafat.

O alta problema identificata de ministrul Sanatatii este rigiditatea si birocratia din sistem, din minister.

"Este foarte greu sa faci o schimbare in sistem, auzi foarte multe "nu"-uri, "nu se poate", "asta nu merge", etc. Si treaba asta o spun oameni de la nivelurile inferioare, nu cele superioare, care ar putea sa blocheze deciziile. Pur si simplu nu te ajuta sa gasesti solutii", a mai dezvaluit Arafat.

Raed Arafat, ministru al Sanatatii - Basescu a semnat decretul, urmeaza investirea

Raed Arafat a fost numit ministru al Sanatatii in urma cu o saptamana. PremierulVictor Pontaa declarat atuncvi ca Arafat "nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie, dar a acceptat numirea".

Raed Arafat explica de ce a acceptat sa fie ministru al Sanatatii

Arafat a fost rugat sa preia Sanatatea dupa demisia luiVasile Cepoi, la inceputul lunii octombrie, insa atunci a refuzat functia politica, premierulVictor Pontafiind cel care a preluat interimatul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4045 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cum a venit , asa pleaca !

- ministeru' sanatatii , nu-i fundatie sau ong !

 

La hotzii si combinatii, politicienii romani sunt cei mai versatili.

La progres si schimbare, cei mai inchistati.

 

Nu numai versatili, cat, mai ales, versati.

.

Hahaha! Si inca n-a scos capul ...

... Nicolaescu, seful mafiei medicamentelor. Sa vezi atunci cum da cu Arafat de peretii sistemului.

Si tocmai cand era să zicem că solutia - banii - la afirmatia că

"Nu exista solutii care sa schimbe lucrurile peste noapte." i-o poate da oricine, aflăm că, de fapt, noi avem alocat pentru sănătate doar 3,5% din PIB! Parcă, cam tot atat era si pentru educatie. Apărarea nu se mai pune, asa că restu' de vreo 90% "Ghici ciupercă pe un'e-i!"

 

30% vor fi furati .....

de politicieni cu gealatii lor.Asa ca mai raman 60%

epic fail is epic

" [...]Daca sistemul de urgenta a ajuns unde este s-a intamplat multumita populatiei[...]". Deci da. Trebuie sa multumim populatiei, nu sa o blamam. Multumim concetateni ca ne-ati adus aici

 

Arafat da piept in piept cu o mentalitate invechita,

Dar asta este nimic, sa vedeti domnule cand veti fi nevoit sa va luptati cu Mafia din sistem!

 

Sistemul medical modern este o asociație teroristă

Sistemul medical modern este o asociație teroristă care practică șantajul, asasinatul si care conditioneaza tot personalu lor medical, altfel nu-l accepta.
Astfel pacientii devin niste obiecte de consum la cheremu medicilor si a medicinei corupte, mafiote care nu mai are decat o competenta, sa terorizeze pacientu ca sa-l tina sub control si "autoritatea legala"
Se plimba in Audi si Mercedesuri ca sa-si dea importanta

 

Să facem tot ce este necesar pentru ca SPERANȚA in societatea....

romanească și increderea in clasa politică să renască, astfel incat fiecare cetățean roman, luandu-și soarta in propriile maini și punandu-și mai intai problema "ce face el pentru țară și apoi ce face țara pentru el", bunăstarea și prosperitatea să fie posibilă și asta numai intr-un mediu economic, social și politic sănătos, stimulativ și prietenos la care suntem chemați să participăm, fiecare dintre noi, in deplină solidaritate cu cei față de care avem obligații: bătranii, copiii și cei năpăstuiți de soartă. Numai astfel vom putea trăi demni și măreți, numai astfel vom fi respectați.
Numai astfel vom putea starni, provoca, mobiliza, coagula și pune la treabă energiile umane și materiale necesare pentru a putea repornii motoarele societății noastre, pe Calea Dreaptă a faptelor și lucrurilor bune, in dezideratul vital numit Renașterea Romaniei, pe Calea Europeană și Actor Important al Economiei Globale.
Fie ca aceste alegeri să lumineze bunii cetățeni romani pentru a putea alege Oameni Potriviți, astfel incat in urma Alegerilor din 9 decembrie să poată fi aleasă Buna Conducere de care avem atata nevoie.
Un lucru ar trebui totuși bine ințeles de toată lumea - nu mai putem să dăm votul pe mai departe, acelorași politicieni ce ne conduc de peste 23 de ani, mereu aceiași și care azi se ascund sub pălăria USL, ARD, cărora trebuie să le imputăm și să-i tragem la răspundere pentru situația gravă in care ne-au adus, in urma risipiri, consumării inutile și jafului activelor noastre comune, de fapt potențialul economic existent la sfarșitul anului 1989 și care i-a făcut pe occidentali, atunci, să afirme că noi romanii vom fi "tigrii Europei".
Dar nu a fost să fie și asta numai faptului că țara noastră nu a avut o conducere bună, mai ales după 1989, cand interesele legitime și interesele țării au fost numai mimate și slab reprezentate de politicieni de pană acum.
Pentru a putea fi "Stăpani, increzători și siguri pe viitorul!" "Este vremea, mai mult ca oricand să ne luăm țara in bună grijă !"
"Avem cu cine, avem cu ce, avem pentru cine !"

"Noi, cu noi !!!"

Iancu Gheorghe - Candidat la Senat, pentru un mandat de Senator in Colegiul 11, sector 6, București.

caleadreapta.iancu@gmail.com 0722 206 530
http://iancugheorghe.blogspot.ro

 

Sa facem totul!

Dvs. catindati?

Sa facem totul !

Expresia asta profund demagogica era la mare moda in anii 80. Am spus asta pentru tinerii de pe forum care nu au trait atunci. In loc sa pastram sau sa reinviem ce a fost bun vin politicienii si readuc ce a fost rau.

DA.

Mulțumesc !

"ce face el pentru țară și apoi ce face țara pentru el"

http://iancugheorghe.blogspot.ro

Noi, cu noi !!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor