Raed Arafat, ministru al Sanatatii - Basescu a semnat decretul, urmeaza investirea

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:16
8594 citiri
Raed Arafat, ministru al Sanatatii - Basescu a semnat decretul, urmeaza investirea

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, va fi investit ministru, miercuri, dupa ce va depune juramantul.

Traian Basescu a semnat deja decretul de numire a lui Arafat, potrivit site-ului Administratiei Prezidentiale, ceremonia de investire urmand sa aiba loc miercuri, la ora 19:00.

Premierul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca Raed Arafat "nu si-a dorit sa ocupe aceasta functie, a acceptat numirea".

"Daca voi reusi sa il conving si dupa 9 decembrie sa ramana in guvern, cred ca va fi bine pentru guvern. Daca nu, se va intoarce la serviciul medical de urgenta", a declarat premierul.

Cu acest prilej, el a confirmat faptul ca discutia purtata cu presedintele Traian Basescu in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni a fost "o discutie extrem de serioasa, de tehnica si de institutionala", exprimandu-si speranta ca cele doua institutii pe care le reprezinta, presedintia si guvernul, vor reusi sa respecte aceste "linii de colaborare institutionala" si dupa alegerile parlamentare din decembrie.

Raed Arafat va prelua Ministerul Sanatatii, dupa ce a refuzat de mai multe ori functia

Arafat a fost rugat sa preia Sanatatea dupa demisia lui Vasile Cepoi, la inceputul lunii octombrie, insa atunci a refuzat functia politica, premierul Victor Ponta fiind cel care a preluat interimatul.

Raed Arafat va fi ministru al Sanatatii - vezi reactii

Raed Arafat refuza in continuare sa fie ministru: Nu vreau functie politica (Video)

Fondatorul SMURD declarase atunci ca accepta sa se ocupe de Ministerul Sanatatii pana la alegeri, dar refuza sa intre in politica si sa devina ministru plin.

Interimarul Ponta

Victor Ponta spunea la inceputul lunii octombrie, cand a fost desemnat prin decret prezidential ministru interimar al Sanatatii, ca nicio alta persoana nu va fi pusa in aceasta functie pana la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ponta: Arafat, girant la Sanatate pana pe 9 decembrie - nu doreste functia de ministru

La sfarsitul aceleiasi luni, premierul anunta ca va numi un alt membru al Guvernului pentru preluarea portofoliului Sanatatii, dupa expirarea celor 45 de zile de interimat.

Totodata, seful Executivului a subliniat atunci ca ministerul este condus, de fapt, de subsecretarul de stat Raed Arafat, insa acesta refuza in continuare sa accepte functia politica.

Ponta va numi un ministru la Sanatate, dupa expirarea interimatului

Conform Constitutiei, un ministru interimar desemnat de presedintele Romaniei, la propunerea prim-ministrului, nu poate ocupa functia o perioada mai lunga de 45 de zile.

Cepoi, demisie dupa scandal

Vasile Cepoi a demisionat din functia de ministru al Sanatatii, pe 1 octombrie, in urma acuzatiilor recente de abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene venite din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integriate, pe 25 septembrie, de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...