Raed Arafat: Nu sunt interesat sa intru in politica nici acum si nici in viitor

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:12
1519 citiri
Raed Arafat: Nu sunt interesat sa intru in politica nici acum si nici in viitor

Subsecretarul de stat Raed Arafat spune ca nu este interesat sa intre in politica nici acum, nici in viitor, reactia lui venind dupa ce vicepresedintele PDL Mihaela Popa a afirmat ca "notorietatea si credibilitatea" il recomanda a fi chiar contracandidat al lui Sorin Oprescu la municipalitate.

"Am spus si repet: nu sunt interesat sa intru in politica nici acum si nici in viitor. As vrea sa se inteleaga acest mesaj. Nu am nicio intentie de a intra in politica", a declarat, marti, subsecreatarul de stat Raed Arafat.

Vicepresedintele PDL Mihaela Popa sustine ca fenomenul Arafat arata o foame a societatii civile pentru profesionisti, adaugand ca "notorietatea si credibilitatea" acestuia il recomanda a fi "un bun candidat pe vot uninominal, poate chiar contracandidatul lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei".

Mihaela Popa sustine, intr-un comunicat de presa transmis marti presei, ca evenimentele din aceste zile arata ca oamenii simt o aversiune fata de partidele de la putere, insa acestia nici nu simpatizeaza cu partidele din opozitie.

"Fenomentul Arafat arata clar o foame a societatii civile pentru profesionisti, experti si oameni integri din orice domeniu. Notorietatea si credibilitatea doctorului Raed Arafat il recomanda a fi un foarte bun candidat pe vot uninominal, poate chiar contracandidatul doctorului Sorin Oprescu la Primaria Capitalei", a afirmat Mihaela Popa.

Vicepresedintele PDL a mai spus ca in fiecare comunitate exista fenomenul Arafat, ea adaugand ca fiecare comunitate ar putea la viitoarele alegeri sa-i scoata in fata pe acei oameni care au facut ceva pentru societate.

"Cu acesti oameni credibili trebuie sa incepem schimbarea clasei politice", a mai precizat Mihaela Popa.

Raed Arafat a revenit in Ministerul Sanatatii pe postul de subsecretar de stat la o saptamana dupa ce demisionat din functie in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Premierul Emil Boc a spus ca revenirea lui Arafat a avut loc, deoarece exista vointa "din ambele parti", acesta avand marti dimineata o discutie si cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul Sanatatii.

Initial, oamenii au iesit in strada in Capitala si in mai multe orase nemultumiti de plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii, insa ulterior protestele au continuat la adresa presedintelui Traian Basescu si a actualei guvernari.

Citeste si:
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Rafila spune că nu va demisiona, deși recunoaște că nu are ”niciun apetit” pentru funcția de ministru
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că nu vrea să demisioneze, precizând că, spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, el are o profesie. Alexandru Rafila...